U Bjelovaru otvoren restoran koji će dio hrane davati siromašnima

Foto:Damir Spehar/PIXSELL

U BJELOVARU je otvoren restoran Ura koji je uređen i opremljen sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a kroz projekt pod nazivom Food 4 You, vrijedan 1.1 milijun kuna.

Ovaj projekt, kao i poslovanje restorana, provodi se po načelima društvenog poduzetništva, a najveća je novost i razlika u usporedbi s konkurencijom da će 10 posto dnevnih obroka biti podijeljeno ili donirano socijalno ugroženim građanima.

"10 posto od svih obroka koje ćemo dostavljati odlučili smo donirati najpotrebitijima. Pokušat ćemo dobiti neku preporuku od socijalnog, ali pozivamo i osobe koje su potrebite da nam se jave", rekli su iz restorana i dodali da neće paziti da to bude točno 10 posto, već će onima kojima su se obavezali dostaviti obrok, taj obrok svakako i isporučiti.

"Mi kao poduzeće proizašli smo iz udruge Bjelovarski centar za rad civilnog društva. Od prije desetak godina mi radimo i razvijamo društveno poduzetništvo. Tako smo se opredijelili i kroz ovaj projekt Food 4 You, kako i sam naziv kaže, hrana za tebe, da pokušamo primjerom pokazati kako društveno poduzetništvo funkcionira i kako treba funkcionirati. Društveno poduzetništvo treba i mora imati tu jednu socijalnu notu, zato se i naziva društveno poduzetništvo", rekao je voditelj projekta Željko Pavleković.

Pročitajte više