U BMW-u sigurnosni pojasevi i za pse

DOBRA vijest za sve prijatelje životinja: BMW je prvi proizvođač automobila koji nudi sigurnosne pojaseve za pse u automobilu. 

I dok je sigurnosni pojas za vlasnike pasa u automobilu standardan već godinama, briga za sigurnost kućnih ljubimaca gotovo da ne postoji. I to usprkos činjenici da su testiranja pokazala da to može biti opasno kako za psa tako i za ostale putnike u automobilu.

Naime, već mala brzina i lagani sudar može biti velika opasnost za malog psa. Kod sudara pas može dobiti teške, pa čak i smrtonosne ozljede, a u situaciji kada se svojom snagom više ne može držati na mjestu ugroženi postaju i putnici u automobilu. BMW je očito prvi uvidio važnost ovog problema i ponudio sigurnosne pojaseve za pse koji sprečavaju da dođe do takve situacije.

Za četveronošce postoje ista pravila kao i kod čovjeka. BMW-ov pojas za pse povezuje se putem tri točke s automobilom i tako nudi punu sigurnost u slučaju nezgode. Uporaba sigurnosnog pojasa je vrlo jednostavna, prednje dvije noge psa se jednostavno provuku kroz dva otvora i pojas se stavi oko prsnog koša. Sve ostalo je isto kao i kod klasičnog pojasa za ljude, od pričvršćivanja do podešavanja duljine pojasa.

Osim jednostavnog korištenja, BMW-ov sigurnosni pojas je uvjerljiv i kvalitetom izvedbe. Upotrijebljene su posebne tkanine koje onemogućuju pucanje pojasa, a BMW-ov logo na pojasu ulijeva povjerenje kvalitetne izvedbe. I za kraj recimo da je pojas dostupan u tri izvedbe i pogodan za pse teške od sedam do četrdeset kilograma.

Pojas će uskoro biti dostupan i u Hrvatskoj, a moći će se nabaviti kod svih BMW partnera.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više