U Jugi je bilo više vrsta jogurta nego suvislih rečenica predsjednice sad

Foto: FAH/123rf

MNOGI smatraju da je našoj predsjednici jezik brži od pameti, no to nije točno. Jezik samo prati pamet, a kvalitet iste najviše dođe do izražaja kad osoba progovori. Ako je politička pamet isključivo hrvatska, radi se o političaru od čijeg jezika možete očekivati samo štetu. Čak ni jogurt nije pošteđen omalovažavanja ako je imao tu nesreću da mu rok trajanja istječe u Jugoslaviji. Čini se da je više vrsta jogurta bilo tad negoli suvislih rečenica naše predsjednice sad. 

Kolindi je bilo strašno priopćavati vlastima kad joj i koliko kruha treba jer je u bivšoj državi čovjek u zamjenu za kruh gubio dostojanstvo. Tako uređeni sistem je srećom propao, a predsjednica i njeni stranački kolege učinili su sve da se građani kojima fali kruha više ne obraćaju vlastima već kontejneru. U Jugoslaviji, iz koje je Kolinda jedva čekala izaći, kontejneri su služili za odlaganje smeća, a u Hrvatskoj se isti koriste kao diskonti.

U ovakvu Hrvatsku Kolinda je jedva čekala ući, pa bivajući unutra ne osjeća smrad. Razlog tome leži u činjenici da svijest naroda o potrebi za odvajanjem otpada raste. Iako su većini građana HDZ, SDP, MOST i ostale stranke obično smeće, valja znati šta je pogodno za recikliranje, a šta je neupotrebljivo smeće.

Ne treba miješati SDP s HDZ-om, Jugoslaviju s Hrvatskom ili Tita s Kolindom kad je danas svima jasno gdje je kome mjesto. No, narod o tome ne vodi računa dok na vlastitoj koži ne osjeti razliku između hranjivosti i neuhranjenosti. Čini se da je od svih izjava najhranjivija - Ja sam Hrvat! Ta rečenica sadrži preko tisuću kalorija pa nek' vam to bude ručak. Imajte na umu da zato večera mora biti laganija. Čaša vode s izvora rijeke Čikole pružit će vam sve potrebne nutrijente.

Prema napisima medija, Kolinda kaže da hranjivu rečenicu u Jugoslaviji niste smjeli izgovoriti jer bi vas čekao zatvor. Suvremeni Hrvat od zatvora pati svakodnevno jer ono čime nas političari hrane je teško probavljivo. Stoga ne čudi da nas raduju sranja. Kolinda je u pravu - danas možete ponosno vikati da ste Hrvat i sasvim je sigurno da nećete dospjeti u zatvor. Završit ćete, slutite i sami, u kontejneru.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Index.hr. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Pročitajte više