U nedjelju se zatvara Ilica, a Zagrepčani će se družiti uz glazbu, revije, izložbe...

Foto: Press

U NEDJELJU, 18. rujna, zatvara se Ilica, a posjetitelji će moći uživati u revijama, radionicama, edukacijama, glazbi i iznimnom broju izlagača. 

Naime, u sklopu projekta Atrupunktura, održava se jesensko izdanje Projekta Ilica: Q'ART. Drugo izdanje Artupunkture predstavlja 23 umjetnička projekta. Novost je da se Projekt Ilica produžuje za oko 400 metara.

Program festivala

Od 9 sati ujutro na potezu od Ilice 83 do Ilice 89 bit će postavljena izložba radova studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti, pod konceptom Kupi&Nosi - izložba je za gledanje, no i za kupnju jer svi predstavljeni radovi su na prodaju i mogu se na licu mjesta kupiti te ponijeti sa sobom.

U 12 sati na Britanskom trgu održat će se tradicionalna revija kreativaca iz ULPUH-a pod nazivom Jesenja sonata kada će studenti tekstilne sekcije, oblikovanja odijevanja te sekcije za oblikovanje nakita Tekstilno-tehnološkog fakulteta i diplomskog studija kostimografije pokazati ono najbolje što su stvarali za jesen ove godine. Ova revija poznata je po tome što donosi kreativna dizajnerska rješenja uz podršku poznatih lica u ulozi manekena.

Od 10:30 pa kroz cijeli dan Ilicom će odzvanjati zvukovi jazz glazbe. Nastupit će: Davor Doležal trio, Joe Pandur kvartet, Valerija Nikolovska trio, Janko Novoselić trio, Vojkan Josić trio, uz Ivanu Galić i SoulBeat te DJ-a Gorana Tomaša. Novost ovojesenskog izdanja Projekta Ilica: Q'ART je i ta da će na ulicu izaći do sada neafirmirani bendovi pa će se slušati i rock i pop glazba.

Na potezu od Krajiške ulice pa do Ulice Austrijske Republike posjetitelji će se moći družiti na klupicama uz hranu i glazbu. Za glazbeni dio bit će zaduženi DJ-i Mića, Phillipe & Oberan i Anto.

Obrtnička komora Zagreba i Srednja škola za modu i dizajn će u passageu Obrtničkog učilišta, Ilica 49, od 11 do 12 sati predstaviti modnu reviju, a od 10:30 do 14:30 raznovrsne radionice obrtnika i srednjoškolaca, dok će u dvorištu Ilice 43, od 10 do 15 sati biti postavljena izložba karikatura Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu.

Mogu se zabaviti i najmlađi

Društvena akcija druženja s najmlađima od 10:30 do 15:30 na potezu od Ilice 128 do Ilice 136 donosi radionice i druženje s djelatnicima zagrebačkih Vatrogasaca, Policije i Čistoće kada će svi veliki i mali dobiti priliku iz prve ruke vidjeti i saznati kako funkcioniraju te s kojim izazovima se susreću naši heroji koji grad čine sigurnim i ugodnim za život.

U parku ALU-a, na adresi Ilica 85, od 9:30 kreću edukativne radionice i predavanja (Odr)živog života na zemlji pa tako posjetitelje očekuju teme poput Pitaj renđera, Mudrost biljaka, Povratak dječjih starih uličnih igara, Putevi vode, Održivi kvartovi, naselja i gradova te one naziva Mnogi su živjeli bez ljubavi, ali nitko bez vode.

Festival traje ovu nedjelju, 18. rujna, od 9 do 16 sati.

Pročitajte više