U2 ipak došao u Pariz: Bono Vox s ostalim članovima benda odao počast žrtvama

Screenshot: YouTube

U SUBOTU navečer u Parizu se trebao održati koncert grupe U2, no nakon terorističkog napada članovi grupe otkazali su svoj nastup. Umjesto na pozornicu, otišli su do dvorane Bataclan i položili svijeće te zapalili svijeće kako bi odali počast žrtvama pokolja.

Gitarist The Edge, bubnjar Larry Mullen Jr., basist Adam Clayton i frontmen benda Bono Vox pridružili su se brojnim građanima koji su došli do dvorane u kojoj se dogodio masakr. Svaki od njih položio je cvijeće pored dvorane u kojoj je život izgubilo 80 ljudi.

Bend je u subotu ujutro objavio da otkazuje koncert "do nekih ljepših vremena".

"Promatrali smo u nevjerici i šoku događaje u Parizu, a naša srca su sa žrtvama i njihovim obiteljima. Utučeni smo zbog gubitka života na koncertu Eagles of Death Metal, a naše misli i molitve idu prema članovima benda i njihovim fanovima. Nadamo se i molimo da su svi naši obožavatelji u Parizu na sigurnom", napisali su u priopćenju koje su poslali.

Bend je u Parizu trebao nastupiti u sklopu turneje iNNOCENCE + eXPERIENCE, a u glavni francuski grad trebali su doći iz Glasgowa. Samo nekoliko minuta prije napada Bono je na svojoj Facebook stranici objavio video kojim je promovirao turneju. Fanovi su nakon odluke o otkazivanju koncerta podijeljeni.

"Ja sam Francuz i plačem. Ovo je užasno. Molim te Bono da odgodite koncerte u subotu i nedjelju u Bercyju", napisao je jedan obožavatelj, koji podržava odluku benda da ne održi koncert u Parizu.

"Mislim da biste trebali nastupiti više nego ikada. Ne bojte se, nemojte im dopustiti da pobijede", napisao je drugi koji se s njom ne slaže.

Oni nisu jedini bend koji je otkazao predstojeće nastupe. Foo Fightersi su otkazali svoju europsku turneju, a Coldplay je otkazao svoj nastup u Los Angelesu u petak. 

Pročitajte više