Uhićen milijarder: Maloljetne cure su drogirali da mu ispunjavaju seksualne želje

Foto: Guliver Image/Getty Images

FINSKO-KANADSKI modni mogul Peter Nygard (79) uhićen je u utorak i optužen za trgovanje ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, reketarenje i druge zločine u koje je uključeno više desetaka žena, od kojih su neke bile maloljetne, javlja The New York Times.

Tužitelji vjeruju da su kaznena djela za koja je osnivač tvrtke za proizvodnju ženske odjeće Nygard International optužen trajala nekoliko desetljeća te da su počinjena u SAD-u, Kanadi i na Bahamima.

Modni mogul je uhićen u Winnipegu u Kanadi na temelju zahtjeva SAD-a te dogovora o izručivanju između dviju zemalja.

Tužitelji su izjavili da je Nygard koristio utjecaj svoje kompanije i zaposlenika kako bi regrutirao punoljetne i maloljetne ženske osobe koje je iskorištavao za ispunjenje svojih i seksualnih želja svojih poznanika. Navodno je to činio tijekom perioda od 25 godina. Tužitelji navode i da su Nygardovi suradnici neke žene drogirali kako bi osigurali da će ispunjavati njegove seksualne želje.

Dvojica njegovih sinova optužila su ga u kolovozu da je unajmio prostitutku da ih siluje, a navodno je rekao da želi da ona "napravi muškarce od njih". U to vrijeme je jedan imao 14, a drugi 15 godina.

>>Sinovi milijardera: Otac je platio prostitutku da nas siluje i učini muškarcima

"Nadam se da će moje iskustvo pomoći drugim ljudima da progovore o tome što im se događalo", rekao je stariji sin u intervjuu za CBS News. 

Dodao je da je osjećao zbunjenost i sram te da se puno toga razjasnilo kad je njegov otac, vlasnik modnog carstva, optužen za trgovinu ljudima. 

Pročitajte više