Umjesto hodanja modnom pistom, Kate Moss uzela mikrofon u ruke!

KATE MOSS jedna je od najplaćenijih manekenki u svijetu, a nakon "afere kokain" i jedna od najtraženijih. No, 34-godišnja Britanka shvatila je da je vrijeme da se posveti nečem "ozbiljnijem" od šetanja pistom i okrenula se - glazbi.

Veliko "zbogom" profesiji moglo se naslutiti još prošle godine kad je top-model u suradnji s modnim brendom Topshop izbacila vlastitu kolekciju koja je, zbog velikog interesa, ubrzo nestala s polica dućana. Kate Moss javnosti je poznata po svojem prepoznatljivom  modnom izričaju kojeg se ne bi ni Fashion Guru usudio popljuvati. A nakon afere s kokainom, kada su objavljene fotografije na kojima manekenka šmrče kokain, Kate je postala samo još privlačnija medijima, ali i sponzorima.

No "zbogom modelingu" ne znači da će Kate ostajati doma i brinuti se za šestogodišnju kćer Lilu Grace, već će se posvetiti svojoj drugi ljubavi - glazbi. Nju je dijelom uspjela realizirati s bivšim dečkom Peteom Dohertyjem - bila je koautorica nekoliko hitova za njegovu grupu Babyshambles. Mnogi se pitaju je li to, možda, samo utjecaj zadnjih ljubavnika manekenke? Naime, nakon veze s Peteom Dohertyjem, Kate se upustila u romansu s gitaristom grupe The Kills Jamiejem Hinceom. Princeza skandala mogla bi postati i osvajačica Grammyja jer glazbeni kritičari pohvalili su njezin dosadašnji rad što je Kate bio veliki poticaj.

S.C.
Foto: Guliver/Getty, AFP

Pročitajte više