Kate Moss pretočena u 2,75 milijuna dolara vrijednu zlatnu statuu

MARC QUINN, umjetnik koji je napravio brončanu statuu britanskog modela Kate Moss u yoga pozi nekako je uspio prikupiti dovoljno novca da napravi najveću zlatni kip na svijetu od doba staroga Egipta. Marc je načinio još jednu Kate Moss u yoga pozi i nazvao je "Siren", a ovo zlatno čudo koje teži pedeset kilograma procijenjeno je na 2,75 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zlatna Kate Moss statua jučer je svečano otkrivena u galeriji Nereid u Britanskom muzeju, a postavljena je tik do slavne "Sklupčane Venere". Javnost će izložbu moći pogledati do 25. siječnja 2009. godine. Marc Quin, umjetnik koji stoji iza zlatne Kate Moss, prethodno je bio poznat po kontroverznoj skulpturi "Alison Lapper Pregnant", trudnoj ženi bez obje ruke, koja je bila postavljena na londonskom Trafalgar trgu. "Mislio sam da bi bilo dobro kad bih napravio skulpturu osobe koja se trenutačno smatra idealnom ljepoticom", rekao je Marc. Kate Moss ovog se tjedna našla na naslovnicama tabloida, osim golišavih i vrućih fotografija, našla i zbog toga što je nevjerojatno mršava, a prema nekima čak i anoreksična.

"Ovo je ništa naspram onome kako sam izgledala prije, na početku svoje karijere. Ne jedem mnogo i ne jedem često, ne zato jer sam anoreksična, već jer jednostavno zaboravim. Nije da želim biti ovako mršava, ali kad po cijele dane boravite na fotografiranjima i revijama na kojima vam ne posluže nikakvu hranu, teško da ćete se sami sjetiti nešto pojesti. Tamo se živi pod konstantnim stresom i nitko ne misli na hranu pa tako ni ja", ispričala je Kate.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara