Kraljičina unuka lady Louise Windsor zarađuje 60 kuna na sat radeći u vrtnom centru

Foto: Profimedia/EPA

LADY Louise Windsor, unuka britanske kraljice Elizabete II., preko ljeta je radila u vrtnom centru za gotovo minimalnu plaću.

Kći princa Edwarda i Sophie Wessex ovog je ljeta zarađivala 6.63 funte (oko 60 kuna) po satu te je radila nekoliko dana u tjednu unatoč tome što živi u vili vrijednoj 30 milijuna funti i zapravo ne mora raditi, prenosi The Sun. Louise je nedavno osigurala svoje mjesto na Sveučilištu St. Andrews, a time su se pohvalili i iz Buckinghamske palače.

No prije početka učenja 18-godišnja lady Louise navodno je pomagala na blagajni, dočekivala kupce, orezivala i sadila biljke u vrtnom centru te pokazala da je radišna. 

"Znala sam da je kriza i da su troškovi života visoki, ali nisam mislila da ću ikad vidjeti kraljičinu unuku kako radi u vrtnom centru", rekla je jedna žena koja se ondje zatekla u ulozi kupca. 

"Nisam mogao vjerovati da je to lady Louise, morao sam dvaput pogledati. Ona je zaista skromna i draga mlada žena, koja je pristojna i pažljiva prema kupcima. Činilo se da voli taj posao. Nikad ne biste pomislili da bi kraljičina unuka mogla preuzeti ulogu blagajnice", dodao je drugi kupac, kojeg je uslužila kraljičina unuka. 

"Činilo se da je osoblje obožava. Ne kupuješ svaki dan begonije od člana kraljevske obitelji", dodao je treći.

"Nije li divno što je kraljičina unuka zasukala rukave i zaprljala ruke ljetnim poslom prije odlaska na sveučilište - baš kao i svaka druga normalna tinejdžerica", rekao je glavni urednik časopisa Majesty. 

Inače, lady Louise uživa u bliskom odnosu sa svojom bakom kraljicom te preuzima sve veću javnu ulogu u kraljevskoj obitelji. Prisustvovala je i proslavi kraljičina platinastog jubileja te se pojavila na balkonu Buckinghamske palače s kraljicom Elizabetom II.

Pročitajte više