Uspjeh King Konga u Hrvatskoj

KING KONG, 207 milijuna dolara vrijedan filmski spektakl oskarovca Petera Jacksona, u prvom vikendu prikazivanja u Hrvatskoj pogledalo je 28.000 gledatelja, što je najbolje kino otvaranje svih vremena studija Universal, odnosno United International Picturesa (UIP), i šesto najbolje kino otvaranje svih vremena u Hrvatskoj.

U 2005. godini, kada je zabilježen dramatičan pad posjećenosti hrvatskim kinima, uspjeh King Konga predstavlja izvanredan rezultat. Uz Hrvatsku, film King Kong postao je najbolje kino otvaranje svih vremena filmskog studija Universal, odnosno United International Picturesa u još sedam zemalja svijeta.

Prvog vikenda film je prikazan na 8.123 mjesta, izazvao jednodušne reakcije oduševljenja i zaradio 80,1 milijun dolara. Od ukupno 55 zemalja u kojima se 14. prosinca započeo prikazivati, film drži vodeće mjesto po gledanosti u čak 53 zemlje, od čega u Tajlandu drži tržišni udio od čak 92 posto.

Film King Kong postao je tako najbolje filmsko otvaranje studija Universal i deveto najbolje kino otvaranje svih vremena.

Filmu se povećava postotak gledanosti kako dulje igra u kinima, što bi, kako se navodi u priopćenju Blitz filma, ukoliko se trend nastavi, moglo King Kong pretvoriti u jedan od najuspješnijih filmova svih vremena.

Film se u hrvatskim kinima prikazuje od 14. prosinca 2005., a osim u Zagrebu film će igrati i u većini kina u Hrvatskoj.

Pročitajte više