UV-zrake koži prijete i zimi

SUNČEVE zrake i tijekom zimskih mjeseci nisu bezopasne. Pretjerano izlaganje suncu bez zaštite uzrokuje prerano starenje kože, stvaranje bora, sunčanih pjega i zadebljanje kože na najizloženijim dijelovima, a to je zimi posebno lice.

Iako zimi sunce ne odašilje puno topline kao ljeti, svejedno emitira priličnu količinu UV-zraka koja uzrokuju dugoročna i kratkoročna oštećena kože.

Tijekom skijanja posebno je potrebna zaštita od zimskog sunca, jer je na na visokim nadmorskim visinama koža bliže suncu. Na snijegu količinu sunčevih zraka povećava njihova refleksija o snijeg (čak 85 posto sunčevih zraka odbija se o snijeg).

Tvrtka Vichy preporučuje laganu, tekuću emulziju visoke zaštite Capital Soleil ZF 60/UVA Ultra za zaštitu lica i najizloženije dijelove tijela za normalnu, mješovitu ili masnu kožu. Proizvod se odlikuje iznimno tekućom teksturom i sadrži UVA i UVB-filtar.

Maksimalnu zaštitu za nos, uši, predio oko očiju i pigmentna znamenja pruža stik sa zaštitnim faktorom ZF 60/UVA 20. Iz iste linije Vichy nudi i stik za usnice s visokim zaštitnim faktorom koji štiti od svih oštećenja koja uzrokuju UV-zrake.

Sva tri proizvoda sadrže filtar Mexoryl koji osigurava učinkovitu zaštitu od različitih opasnosti pri izlaganju suncu.

Pročitajte više