Uz Mickeya Rourkea u Dubrovnik dolazi i agentica Scully

OSIM slavnoga Mickeya Rourkea koji će u sklopu ovogodišnjega Dubrovnik Film Meetinga predstaviti svoje posljednje glumačko ostvarenje, film "Hrvač" (koji je već osvojio brojne nagrade i koji je nominiran za Oskara), Dubrovnik će 21. i 22. kolovoza posjetiti još jedna velika glumačka zvijezda - slavna agentica Scully!

Na ovogodišnji četvrti po redu Dubrovnik Film Meeting Gillian Anderson dolazi zajedno s VIP ekipom Sarajevo Film Festivala u sklopu kojega je slavna agentica ove godine i jedan od predavača u dijelu programa namijenjenog mladim filmskim talentima iz cijele regije.

Američka glumica Gillian Anderson, koja je poznata i po humanitarnom radu, svjetsku je slavu stekla upravo ulogom Dane Scully u kultnoj TV seriji "Dosjei X" koja joj je donijela i brojne nagrade i priznanja, među kojima su Zlatni globus, nagrade Emmy i Screen Actor Guild, ali i titulu jedne od najpoznatijih glumica današnjice. Ulogom u "Dosjeima X" ova je glumica stekla planetarnu popularnost još 1993. godine kada je Chris Carter kao scenarist i producent kultne serije inzistirao da se upravo njoj dodijeli uloga Dane Scully. I kritičari i publika jedinstveni su u ocjeni da ova mlada svestrana glumica oduševljava univerzalnim i raznolikim glumačkim izvedbama u različitim žanrovima - od znanstvene fantastike do suvremene drame.

Tijekom svojega boravka u Dubrovniku Gillian Anderson bit će smještena u Predsjedničkom apartmanu Hotela Dubrovnik Palace.

Pročitajte više