Vannino "Ledeno doba" uskoro u prodaji

Vanna je oduvijek bila poznata po opsežnoj i dugotrajnoj pripremi albuma, pa se i na "Ledeno doba", CD koji izlazi za nekoliko dana, čekalo više od dvije godine. Riječ je o nosaču zvuka koji će Vannu predstaviti u prepoznatljivom pop izdanju, ali bez pretjerane kompjuterizacije i sintetičkih zvukova, jer pjevačica želi da njene nove pjesme uživo zvuče uvjerljivo i energično, što je puno lakše postići ako su i u studiju odsvirane bez kompjutora.

Glazbeni kritičari zamjerili su Vanni prošla dva albuma, jer su, po njihovom mišljenju bili dosadni i neinovativni, pa je pjevačica za novi nosač zvuka potražila neke nove autore, iako je Bruno Kovačić, njezin dugogodišnji suradnik, kao autor dominantan i na "Ledenom dobu". Osim njega, pjesme su pisali Arsen Dedić i zasad neafirmirani autori, dok se za vizualni identitet pobrinuo Igor CC Kelčec.

Naslovnu pjesmu Vanna će predstaviti na ovogodišnjem Radijskom festivalu, a nekoliko dana prije finalne večeri na Hvaru održat će gala koncert s brojnim, zasad javnosti nepoznatim gostima. Osim hvarskog spektakla, novi će album promovirati diljem Hrvatske, a nekoliko pjesama s novog albuma dobit će i video izdanje. Iako se o "Ledenom dobu" još uvijek malo zna, poznato je da će sadržavati obradu talijanskog klasika "Lappuntamento", kao i jednu vokalnu suradnju, o kojoj Vanna nije željela govoriti, ali se po estradnim kuloarima priča da je riječ o duetu s Akijem Rahimovskim.

Mnoge domaće pjevačice iz estradne "A lige" najavile su nove albume u tekućoj godini - prije ljeta nosače zvuka izdaju Severina i Nina Badrić, a Natali Dizdar CD će predstaviti na jesen. Prema našim saznanjima, Vannin prošli album "Hrabra kao prije" prodan je u mizernoj nakladi, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se njezino najnovije izdanje snaći u jakoj konkurenciji te hoće li kritika konačno dati "zeleno svjetlo" novom projektu.

D.K.
Foto:M.P./D.K.

Pročitajte više