Veličina nije bitna: Nisu velike, ali mogle bi biti dobre (igre)

Press

SVI MEDIJI koji se barem marginalno bave industrijom videoigara vjerojatno su o E3-u pisali referirajući se na najrazvikanije naslove. 

I dok ih s jedne strane ne možete okriviti za površnost jer igara je bilo toliko da ste teško mogli obuhvatiti baš sve što se predstavilo i najavilo, činjenica jest da u moru AAA naslova postoje i oni manji iza kojih stoje nezavisni razvojni timovi. 

Uglavnom, u moru blockbustera našlo se mjesto i za one manje razvikane, ali zavrjeđuju našu pažnju.

NeoCab (datum izlaska nije poznat)

Radi se o igri koja vas stavlja u ulogu jednog od posljednjih ljudskih taksista u neveselom cyberpunk okruženju grada budućnosti. Igra vas tjera da balansirate emocionalno zdravlje protagonista i brutalnu potražnju kako bi spojili kraj s krajem. Možda danas djeluje kao igra koja će teško pronaći fanove, ali danas sutra mnogi će se prepoznati u glavnom liku. 

Tunic (2018.)

Oduvijek ste željeli igru kao što je "Zelda", ali da ima lisicu kao protagonista? Pronašli ste igru koju ste čekali cijelog svog života. 

Bravery Network Online (2019.)

Ako su vam se svidjeli Pokemoni, ali ste smatrali da bi trebali biti ekscentričniji? Ovo je igra za vas. Definitivno nije vizualno impresivna kao neki drugi naslovi, ali već sad ima dovoljno velik broj onih koji smatraju da bi ovo moglo biti zanimljivo iskustvo. 

Sable (2019.)

Sable djeluje kao jedna od onih artsy igara koja bi mogla skupiti gomilu pozitivnih kritika jer radi se o vizualno zapanjujućoj igri koja je očito inspirirana crtačima stripova kao što je Moebius. Igru je radio tim od samo dvoje ljudi, a oni koji su imali prilike vidjeti o čemu je riječ smatraju da se radi o jednoj od avantura koje ne bismo smjeli propustiti. 

Vroom Kaboom (srpanj 2018.)

Kombinacija utrke i kartaške igre nije nešto na što prečesto nailazimo, ali došlo je vrijeme i za tu priču. Istina, grafika nije nešto o čemu smo sanjali, ali ova mješavina "Mad Max" okruženja i suludog utrkivanja djeluje dovoljno zabavno. 

Maneater (datum izlaska nije poznat)

Indie naslove često prati glas da su "prepametne" za prosječnog igrača u potrazi za pucnjavom, kaosom i nabrijanom grafikom. Međutim, ovo nije jedan od takvih naslova. I djeluje zabavno. Igra vas stavlja u ulogu morskog psa, a vaša je misija požderati sve što vam se nađe na putu. Možda će biti grozna igra, ali djeluje zanimljivo. 

Outer Wilds (2018.)

Malo svemirskog istraživanja, malo SF fantasyja, pa red solidne grafike i kvalitetnog soundtracka i možda imamo indie hit. Uglavnom, ideja je otkriti misterije sunčevog sustava i družiti se s izvanzemaljcima. Ovo je igra koja će pronaći fanove među ljubiteljima SF-a. 

Morning Star (2019.)

Radi se o igri koju je teško opisati, a trailer djeluje kao indie verzija "Death Strandinga". Jasno vam je samo da se radi o igri. Uglavnom, tvorci tvrde da se radi o "simulatoru farme na kojoj su računala zemlja, a podaci usjevi". Možda zvuči kao objašnjenje, ali nismo zadovoljni i želimo doznati više. Nažalost, morat ćemo se strpjeti. 
 

Pročitajte više