VIDEO Karlovčane razveselilo najveće božićno drvce u Hrvatskoj: "Taj će se bor vidjeti iz Zagreba"

Foto: Press

GRAD Karlovac s početkom manifestacije Advent u Karlovcu postat će grad s najvećim okićenim božićnim drvcem u Hrvatskoj. Advent u Karlovcu će tako postaviti 2,5 kilometra lampica na drvce visoko čak 27 metara. Svečanim "paljenjem" atraktivnog božićnog drvca u petak 15.12. Advent u Karlovcu službeno će otvoriti vrata svojim posjetiteljima. Paljenje lampica očekuje se oko 18 sati.

Sudeći po komentarima na Facebook stranici Advent u Karlovcu, građane je već ponio blagdanski duh te se vesele što će se najveće božićno drvce u Hrvatskoj naći upravo u njihovom gradu. 

"Taj će se bor vidjeti iz Zagreba", "Prelijepo, svaka čast", "Susjedi moji, naravno da idemo SVI!", "Svaka čast na idejama, organizaciji i realizaciji! Grad nam u prosincu nikad nije bio ljepši!" samo su neki od komentara. 

Nositelj manifestacije je Grad Karlovac, a organizator udruga Izvan fokusa. Sav program Adventa u Karlovcu osmislili su mladi iz udruge Izvan fokusa čiji je prosjek godina 23. Time ruše svojevrsne barijere socijalne angažiranosti mladih u Hrvatskoj i spajaju lokalnu vlast i civilno društvo.

Program Adventa u Karlovcu sadrži čak 700 sudionika u gotovo 90 programskih nastupa. Manifestacija traje od 15. do 30. prosinca, a obilježit će je bogati tradicionalni, obiteljski, večernji i urbani program popraćeni raznovrsnom ugostiteljskom ponudom. Očekuju nas nastupi bendova poput Pavela, Detoura, Meritasa, Mije Dimšić, Antonele Doko, mnogobrojnih zborova, jazz sastava, glazbenika Glazbene škole Karlovac, folklornih ansambla, kulturno-umjetničkih društava, puhačkih i tamburaških sastava i drugih.

Zimski kokteli, razne vrste kuhanih vina, tradicionalna hrana poput sarme, gulaša i kobasica, ali i popularnih germknedli, fritula i drugih slastica obilježit će ugostiteljsku ponudu, a u trgovačkoj ponudi neće nedostajati ni lokalnih karlovačkih i hrvatskih suvenira. Ulazak u novu godinu Karlovčani će imati priliku proslaviti uz veliki koncert Nene Belana i Fiumensa. 

Pročitajte više