Video: Židovski i arapski parovi, stranci i gayevi poljupcima protiv mržnje i cenzure

Screenshot: Facebook

NAKON što je odlukom izraelskog ministarstva školstva iz školskog kurikuluma izbačena knjiga koja govori o vezi Židovke i Arapina, javnost je u velikoj mjeri osudila taj čin, prenosi Guardian.

U pitanju je knjiga "Borderlife", autorice Dorit Rabinyan, a ministar se opravdao da bi roditelji to djelo mogli smatrati "prijetnjom identitetu".

Kao odgovor na cenzuru, Time Out iz Tel Aviva je pozvao parove, gay parove i potpune strance da se poljube pred kamerama i tako dokažu da ljubav i ovoga puta može pobijediti mržnju.

"Nastavit ćemo vjerovati da su ljudi najprije ljudska bića, prije no što ih određuje religija ili nacionalnost koju su odabrali ili naslijedili od predaka. Ljubav se ponekad pogrešno smatra površnom. Nema kompleksnijeg i kompliciranijeg osjećaja od ljubavi. U kompliciranom društvu, važno nam je da kompliciramo na najbolje moguće načine", izjavili su iz časopisa.

U videu se našlo šest parova, a zaključna poruka je jednostavna: "Židovi i Arapi odbijaju biti neprijatelji", stoji na engleskom, hebrejskom i arapskom jeziku.

Video je objavljen u srijedu i u vrlo kratkom roku je prikupio više od 100 tisuća pregleda, a potom je nestao s Facebooka. Budući da i autori i Facebook tvrde da ga nisu izbrisali, sumnja se da su to učinili hakeri. No, u međuvremenu, video je ponovo objavljen, a iz Time Outa pozivaju da ga se što više sharea i tako širi ljubav, a ne mržnja.

 
Jews and Arabs from Israel kiss in response to book ruling – v...

Jews and Arabs from Israel kiss after the Israeli ministry of education removed a book describing an affair between a Jewish woman and an Arab man from school curricula. The participants include couples, friends and strangers all with the same simple aim in mind. To prove that love can conquer hate.

Posted by The Guardian on Thursday, 7 January 2016

Pročitajte više