Video: Rekordna dijeta - u dvije godine smršavio 235 kilograma

GUINNESSOV rekorder po pitanju debljine, Meksikanac Manuel Uribe, odlučio je oboriti novi rekord - ovog puta potpuno suprotan svom prvom rekordu. Naime, nakon što je dosegnuo impozantnih 560 kilograma te je u Guinnessovu knjigu rekorda uvršten kao najdeblji čovjek na svijetu, Uribe je odlučio oboriti rekord u mršavljenju. S obzirom na do sad postignuto, čini se kako će u tome i uspjeti.

Rekordnu težinu Uribe je postigao zahvaljujući brzoj hrani. Pizze, hamburgeri, prženi krumpirići i slične delicije ubrzo su ga dovele do težine kojom je nadmašio čak i mladunče slona. Nakupljeni kilogrami godinama tog računalnog tehničara drže prikovanog za krevet.

Na promjene u svom životu Uribe se odlučio početkom 2006. godine - tad je podvrgnut operaciji želuca i ugrađena mu je crijevna premosnica. No, teška operacija Uribeu nije pomogla u ostvarivanju cilja - kilogrami su ostali gdje su i bili, a Uribe je od posljedica operacije i upala koje su nastale kao komplikacije, još više natekao. Popularna Zona dijeta konačno je Uribeu promijenila život. Na dijetu je krenuo u ožujku 2006. godine i od tad je smršavio čak 235 kilograma. Dijeta kojoj je podvrgnut, temelji se na zdravoj prehrani - voću, povrću, ribi i piletini. Na pizze i hamburgere Uribe više ni ne pomišlja. Naime, na vlastitom je tijelu osjetio kako se brzo kilogrami nagomilavaju, a koliko ih je teško istopiti. Ono što ga veseli gotovo koliko i gubitak kilograma, činjenica je da svakodnevno prima pisma podrške onih koje je njegovo ustrajanje u mršavljenju inspiriralo.

I.M.

Pročitajte više