VIDEO Roko nije uspio ući u finale Eurosonga

Screenshot: YouTube

U FINALE Eurosonga, koje će se održati u subotu u izraelskom Tel Avivu, idu Makedonija, Nizozemska, Albanija, Švedska, Rusija, Azerbajdžan, Danska, Norveška, Švicarska i Malta. Hrvatski predstavnik Roko Blažević nije uspio ući u finale.

22:30 - U tijeku je glasanje i revijalni program s porukom "Dare to Dream". Na pozornici je bend Shalva, koji izvodi pjesmu "Million Dreams". Riječ je o bendu čiji članovi imaju različite oblike invaliditeta. Shalva se prijavila na natjecanje za izraelskog predstavnika na Eurosongu, no odustali su jer su se probe i snimanje izbora održavali u subotu, odnosno na šabat.

22:22 - Azerbajdžan predstavlja Chingiz s pjesmom Truth, a tijekom nastupa roboti su "kontrolirali" njegovo srce.

22:15 - Makedoniju predstavlja sestra Tijane Dapčević, Tamara Todevska. Njena pjesma "Proud" poručuje ženama da budu ponosne na to što su žene.

22:12 - Došlo je vrijeme za favorita Eurosonga, kojem daju nevjerojatnih 38 posto šanse za pobjedu. On je Nizozemac Duncan Laurence, a pjeva "Arcade", koja pak podsjeća na sve hitove s top ljestvica.

22:10  - Norvešku predstavlja trio KEiiNO s pjesmo "Spirit In The Sky". I oni su se odlučili u pjesmu ubaciti etno elemente. Čini se da su se publici svidjeli jer su kamere snimile ekipu kako skače u ritmu, a na kraju su ih dočekale ovacije.

22:06 - Albaniju predstavlja Jonida Maliqi s etno zvukom svoje pjesme "Ktheju tokës".

21:59 - Na pozornicu dolazi ljepuškasti Rus Sergey Lazarev koji pjeva "Scream". Publika ga je upoznala još 2016. godine kad je pjevao "You Are The Only One" i završio na trećem mjestu. Nakon što je otpjevao, dočekao ga je vrisak publike.

21:54 - I vraćamo se na balade. Litvu predstavlja Jurij Veklenko koji pjeva o trčanju s lavovima, odnosno pjesmu "Run With The Lions".

21:51 - Michela s Malte nastupa s pjesmom "Chameleon", koja je prilično psihodelična. Takva joj je scenografija, u svim bojama i s različitim kadrovima iza nje.

21:44 - Roko Blažević deseti je izvođač večeras, njegova pjesma The Dream ne kotira dobro na kladionicama. Duško Ćurlić pojasnio je da svi u delegaciji imaju tremu, samo se čini da je Roko nema.

S Rokom su na pozornici plesači Diego Siqueira i Endi Schrotter, a koreografiju je osmislio Leo Mujić. Kako je prokomentirao Ćurlić nakon nastupa, dobar dio dvorane je bez daha promatrao što se događa na pozornici.

21:41 - Austriju predstavlja PÆNDA koja pjeva "Limits". Riječ je o još jednoj baladi.

21:37 - Tijekom nastupa Šveđanina Johna Lundvika iz publike su se čuli ženski vriskovi. Dok se on pitao je li "Too Late For Love", publika je vrištala i pljeskala. Nije na odmet napomenuti da je jedan od favorita Eurosonga te da je drugi na kladionicama.

21:34 - Nakon kratke pauze večer je nastavljena nastupom predstavnice Danske Leonore. Za nastup s pjesmom "Love Is Forever" Leonoira se nije obukla u metre tila i seksi opravice, već košulju i hlače s tregerima. Lagani pjesmuljak dignuo je dvoranu na noge.

21:27 Rumunjsku predstavlja Ester Peony s pjesmom "On A Sunday".

21:22 - Latvijci su se odlučili za indie pop, a na Eurosong su poslali Carousel i njihovu pjesmu "That Night". Cilj im je bio da publika "odleprša". Latvija iza sebe ima jednu pobjedu na Eurosongu.

U bendu su pjevačica Sabine Zuga i gitarist Marcis Vasilevskis.

21:18 - Pravi pop hit  "She Got Me" izveo je švicarski nesuđeni zidar Luca Hänni. Švicarska na kladionicama jako dobro kotira.

21:14 - Moldavija se pridružila nizu zemalja koje su se ove godine odlučile za bajkovite pjesme i koreografije. Anna Odobescu zapjevala je "Stay" odjevena u metre tila.

21:10 - Irsku predstavlja slatka plavuša Sarah McTernan koja je otpjevala pjesmu "22" i na kraju poslala pusu cijeloj dvorani. Čini se da ju je trema malo pojela.

21:05 - Drugu večer otvorila je predstavnica Armenije Srbuk koja je izvela pjesmu "Walking Out".

21:02 - Voditelji Eurosonga potvrdili su da će finale u subotu otvoriti Madonna. Navodno je u Izrael stigla sa svitom od stotinjak ljudi.

Pročitajte više