Video: Tošina "Makedonija naviva za vas" postala službena makedonska sportska himna

"MAKEDONIJA naviva za vas", jedna od posljednjih pjesama koju je snimio tragično preminuli Toše Proeski, u subotu navečer, na finalnom izboru u Metropolis areni u Skopju, postala je službena makedonska sportska himna, javlja Kanal77.

"Legendo, ovo je tvoja pobjeda. Poslušaj koliko te voli Makedonija", rekao je Aleksandar Mitevski, autor Tošine pjesme "Makedonija naviva za vas", koja je odnijela prvo mjesto u konkurenciji od 12 pjesama koje su se natjecale u izboru za službenu makedonsku navijačku himnu. Ta pjesma je inače bila i glavni favorit u natjecanju.

Uz prazan mikrofon i ogroman poster sa Tošinim likom, Metropolis arenom su odjeknuli zvuci Tošine pjesme. Publika je za vrijeme cijelog izbora skandirala "Toše, Toše!". Više od 200 tisuća Makedonaca glasalo je za jednu od 12 pjesama u izboru. Njih više od jedne trećine svoj glas je dalo princu balkanskog popa Toši Proeskom.

Koliko je bilo onih koji su svoj glas željeli dati upravo Toši, svjedoči i to da su linije otvorene za njegove glasače bile blokirane. Sva sredstva koja su prikupljena telefonskim glasovanjem, biti će donirani bolesnom dječaku Teu Taševu, kojem je Toše neizmjerno pomagao.

Drugo mjesto u izboru pripalo je grupi koja se formirala specijalno za ovu prigodu - Deni Te Čuva, s pjesmom "Navivačka", a treće Sonji Tarčulovskoj s pjesmom "Smelo Makedonija".

I.M.

Pročitajte više