VIDEO Želite se dovesti u formu? Bivši mister Hrvatske otkrio nam je najbolje vježbe za to

Foto: Instagram

MNOGI su nakon nove godine donijeli odluku da će početi vježbati i jesti zdravije, no ni sami ne znaju kako. Zbog toga već do veljače odustaju od novogodišnjih planova.

Kako se to ne bi dogodilo i vama, bivši mister Hrvatske Vanja Grgec koji se posvetio se poticanju ljudi da ostvare svoje želje o zdravom životu i redovitom vježbanju, otkrio je za čitatelje Indexa najbolje vježbe s kojima možete početi svoj put prema ljepšem i zdravijem životu.

"Prvo što bih savjetovao ljudima jest to da si ne postavljaju prevelike ciljeve i da ne očekuju odmah nešto jer treba vremena. Savjetovao bih im da krenu s nečim laganim što mogu doma odraditi, dva do tri puta tjedno 10, 15 ili 20 minuta. Vjerovali ili ne, ne treba uopće puno vremena investirati, važnije je da smo dosljedni", rekao je Vanja za Index i pokazao nam pet vježbi koje svatko može odraditi kod kuće.

Vježbe i savjete možete pogledati u videu:

Prva vježba koju preporučuje je sklek koji možete raditi u potpunosti ili "do pola", a važno je u 30 sekundi napraviti što veći broj ponavljanja.

Druga vježba je čučanj kod kojeg je najvažnija pravilna tehnika, što nam je i demonstrirao. Vježbu možete izvesti i pomoću stolca.

Sljedeća vježba namijenjena je klesanju trbuha, a riječ je o planku. Važno je da su guza i trup stisnuti te da baznu poziciju držite 30 sekundi.

Četvrta vježba je "mali most" koju možete otežati tako da podignete jednu nogu u zrak ili obje noge na neki povišeni predmet.

Posljednja vježba su leđnjaci koje biste trebali izvoditi tako da se nakon podizanja zadržite nekoliko sekundi u tom položaju.

Vanja preporučuje da svaku vježbu izvodite 30 sekundi, uz pauze po 10-15 sekundi te izvedete tri do pet ponavljanja, ovisno o svojoj formi.

"Kad krenete samo trebate nastaviti, to je magična formula", rekao je na kraju. 

Pročitajte više