Vlado Kreslin stiže u Tvornicu Kulture

Foto: Boris Scitar/Pixsell

Legendarni trubadur Vlado Kreslin prošle je godine napunio okruglih 70 godina. Jedan od najpopularnijih slovenskih kantautora stiže u Tvornicu Kulture u Zagrebu 17. listopada.

Vlado Kreslin već tri desetljeća uživa u svjetskoj slavi i kultnom statusu kod slovenske i regionalne publike, ali ove godine će ga i zagrebačka publika imati priliku uživo čuti u drugačijem okruženju.

Surađivao je s glazbenicima poput Massima, Belana, Livija Morosina, Drage Mlinarca, Rade Šerbedžije, Parnog Valjka, Šajete, ali i američkih i europskih kantautora poput R.E.M.-a, Chrisa Eckmana, Stevea Wynna, Allana Taylora, Hansa Theesinka i Mary Coughlan.

Svirao je s bendovima Martin Krpan i Beltinška Banda, a sada ga prate njegov vjerni sastav Mali bogovi s kojima nastupa već više od 30 godina.

U zagrebačkoj Tvornici najavio show

Kreslinovu pjesmu Tista črna kitara su na engleskom (That Black Guitar) objavili The Walkabouts, a njegove najpoznatije pjesme su Če bi midva se kdaj srečala, Ena pesem, S tabo je izi, Cesta, Nocoj igramo za vas, Od višine se zvrti, Preko Mure, preko Drave...

Skoro pola stoljeća duge karijere u kojoj je čak dva puta nastupao ispred Boba Dylana, Vlado Kreslin je ubirao plodove vlastitog rada. Najtiražniji je slovenski kantautor i svake godine u potpunosti ispuni koncertne dvorane po nekoliko večeri zaredom.

U njegovoj diskografskoj biografiji više je od 20 nosača zvuka i četiri zbirke poezije, a u zagrebačkoj Tvornici je najavio do sada neviđenu atmosferu i show za pamćenje.

Pročitajte više