Volvo C30 R-Design: Novi sportaš u gami

VOLVO u Frankfurtu predstavlja R-Design izvedbu svog najmanjeg modela ili prevedeno, svog aduta u segmentu kompaktnih trkača.

Najveće promjene ostaju skrivene ispod lima. Prije svega, to se tiče modificiranog podvozja i upravljačkog sustava, a sve u cilju stvaranja sportskog doživljaja vožnje i predvidljivog ponašanja vozila, čak i u graničnim situacijama. Tako je odziv na upravljaču direktniji, a ovjes osjetno tvrđi, prije svega zahvaljujući 30 posto krućim oprugama. U konačnici, automobil je spušten 10 mm.

Najuočljivija estetska promjena vidi se na redizajniranom prednjem i stražnjem dijelu vozila. Detalji karoserije obojani su istom bojom kao ostatak automobila, a tu su još 17-inčni petokraki Cratus naplatci, stražnji spojler, ukrasni detalji i kromirane sportske ispušne cijevi promjera 90 mm.

Nadalje, R-Design paket omogućava kupcima izbor između sedam boja karoserije te nudi široki spektar posebno dizajniranih detalja. Interijer je obogaćen dvobojnim kožnim presvlakama, kao i tradicionalnim sportskim detaljima vidljivim na ručici mjenjača, nožnim komandama i samoj centralnoj konzoli.

R-Design paket je namijenjen mlađim kupcima koji traže personalizirani automobil sportske prirode. S obzirom da su interna istraživanja pokazala kako bi na pojedinim tržištima čak 80 posto kupaca modela C30 izabralo sportsku izvedbu realno je očekivati veliku popularnost ovog noviteta.

>> Detaljan pregled frankfurtskog salona pogledajte samo na Indexovoj temi.

Pročitajte više