Vraća se modna revija Victoria's Secreta, ljudi nezadovoljni: "Svi znamo tajnu"

Foto: EPA

TIM JOHNSON, financijski direktor modnog brenda Victoria's Secret, nedavno je objavio da se uskoro vraća godišnja revija ove modne kuće. Posljednji put održana je 2018. godine u New Yorku, a godinu dana kasnije je ukinuta zbog niza skandala koji su se pripisivali čelnicima kompanije.

U javnost su tada dospjele informacije da je prvi čovjek brenda Les Wexner bio u kontaktu sa seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom. Godine 2020. drama se nastavila kada je New York Times optužio bivšeg glavnog direktora kompanije Edwarda Razeka za "mizoginiju, maltretiranja i uznemiravanja" unutar kompanije.

Godišnja revija na kojoj su sudjelovale poznate manekenke poput Adriane Lime, Alessandre Ambrosio i Heidi Klum postala je predmet kritika, a mnogi su je opisivali kao "seksistički show". Također, kritike su se nizale i kada je direktor marketinga Edward G. Razek za Vogue izjavio da plus size modeli ne mogu sudjelovati na reviji, kojoj je s vremenom pala i gledanost.

Nizale se optužbe manekenki

Kasnije su pale i mnoge druge optužbe na račun Razeka. Navodno je prisiljavao manekenke da mu sjede u krilu te ih ljubio na silu, a jedna od njih optužila ga je da ju je dodirivao u predjelu međunožja prije izlaska na pistu. Razek je za The Times svojedobno rekao da su optužbe "netočne" i "izvučene iz konteksta."

Godine 2020. Bella Hadid optužila je Razeka da ju je tražio da skine donje rublje, a potom je komentirao njezine grudi, piše New York Post. Bella je potom prekinula suradnju s kompanijom. 

Gledatelji iskazali nezadovoljstvo

Zbog tih su situacija mnogi iskazali nezadovoljstvo nakon povratka revije. Neki na društvenim mrežama pišu da reviju neće gledati ako se ne uključe i plus size modeli.

"Vjerojatno će od svega napraviti veliku paradu", "Ovaj povratak će imati žene koje sliče na sve osim na modele. Zapamtite moje riječi", "Volio bih da Victoria's Secret jednostavno nestane. To je užasna kompanija koju čine muškarci koji žele unovčiti žensko nisko samopouzdanje", "Mislim da sada svi znamo za tajnu Victoria's Secreta i nije u redu", neki su od komentara na Twitteru.

Pročitajte više