Yammat party koji se ne propušta: U Laubu stiže Marc Almond

Foto: Yammat

Samo za ovu prigodu YAMMAT FM dovodi u Laubu vrlo posebnog gosta, glazbenu legendu, pop-ikonu, jednoga od simbola plesnog & pop zvuka današnjice - Marca Almonda. Prisjetite li se samo velikog hita "Tainted Love" bit će vam jasno da nas čekaju neki od najvećih plesnih hitova iz Almondovo bogate karijere.

Tainted Love po objavljivanju ruši sve rekorde te kao singl u SAD-u ostaje najdulje na Billboard Top 100 ljestvici. Pjesma dobiva utjecajnu diskografsku nagradu Brit Award u kategoriji za najbolji singl godine. Soft Cell su obradili mnogi raznovrsni poznati umjetnici kao što su Marilyn Manson i The Pussy Cat Dolls, a samplirali su ih i izvođači novije generacije dance glazbenika poput, primjerice, Rihanne (u pjesmi „SOS“). Soft Cell dvojac se prijateljski razilazi 1984. godine, nastavljajući svaki sa solo projektima.


Marc Almond međunarodno je priznati glazbenik koji je prodao preko 30 milijuna albuma diljem svijeta, moderna pop-ikona koja je svojim radom utjecala na generacije i generacije glazbenika. Marc trenutno se vrti u radijskom eteru diljem svijeta s aktualnim singlom "Zipped Black Leather Jacket", s albuma "Velvet Trail".

Marc i dalje uživa u povremenim istupima u electro dance glazbene vode i suradnjama s underground producentima plesne glazbe, no njegova najveća ljubav i strast i dalje su šansone, folk i „uvrnuti pop kabare“ koje je objedinio pod Sin Songs Torch and Romance Shows. Oni su 2004. godine snimljeni u Almeida Theatreu a 2008. objavljeno je i duplo live DVD izdanje Marc Almond in Bluegate Fields Live at Wilton's Music Hall. Te dvije snimke, uklučujući i Twelve Years of Tears at The Albert Hall (1992) su najbolji svjedoci snage Marcovih koncertnih nastupa.

Radijski party održava se u Laubi u četvrtak 12. studenog, a na YAMMAT FM na 102.5 MHz, putem streama na yammat.fm, ili Facebook stranice neć sada možete saznati sve o ulaznicama za YAMMAT FM PARTY powered by Cockta o kojem već sada svi pričaju.
 

 

Pročitajte više