Za Kino i TV: Arsenova kompilacija glazbenih tema iz hrvatskih serija

ARSEN DEDIĆ, akademski glazbenik, kantautor, skladatelj, tekstopisac, pjesnik je koji je tijekom svojih pedeset godina impresivne karijere napisao preko stotinu skladbi za najrazličitije filmske žanrove, dokumentarne i animirane filmove. Preko trideset glazbenih tema iz najpoznatijih hrvatskih serija "Glembajevi", "U registraturi", "Prosjaci i sinovi", "Tajna starog tavana" i brojne druge za koje je glazbu skladao Arsen, okupljeni su na sjajnom izdanju "Za Kino i TV".

Naslovna strana albuma Arsenov je portret, rad Fadila Vejzovića, a radi se o proširenom izdanju nekadašnjeg LP-a "Muzika za film i TV" s glazbom koju je skladao u razdoblju od 1987. do 1989. godine. Za svoj stvaralački rad na području filmske glazbe Arsen je nagrađen brojnim priznanjima, a jedno od posljednjih je i nagrada za najbolju glazbu iz filma "Belle Epoque" ili "Posljednji valcer u Sarajevu" koje mu je dodijeljeno na Filmskom festivalu u Novom Sadu. Na međunarodnom festivalu filmske glazbe u Trogiru koji je trebao biti održan idući tjedan trebala mu je biti uručena i nagrada za životno djelo upravo zbog njegovog velikog doprinosa i na tom području glazbe. 

U bogatoj opremi i s knjižicom od dvadeset i četiri strane album "Za kino i TV" nije još samo jedna kompilacija filmske glazbe, već dokaz osobitog priloga filmskoj umjenosti pri čemu se Arsen pokazao kao filmaš neprocjenjiva senzibiliteta.

K.H.

Pročitajte više