Isprobali smo 10 parfema iz Lidla za koje mnogi tvrde da su duplići dizajnerskih

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAŠ radni prostor je divno mirisao zadnjih tjedan dana, zahvaljujući testiranju deset povoljnih parfema koji se mogu nabaviti u Lidlu. Mnogi tvrde da su ti parfemi zapravo pristupačne verzije nekih poznatih dizajnerskih mirisa. Odlučile smo to provjeriti.

Parfeme koje smo kupile u Lidlu su od brendova Suddenly Fragrances i G. Bellini Fragrances, a cijene se kreću od 4.99 do 7.49 eura, s tim da većina njih košta 5.99 eura. To je prilično povoljno, osobito u usporedbi s dizajnerskim mirisima čije cijene lako mogu premašiti 100 eura.

U Lidlu nije uvijek moguće pronaći sve ove mirise koje smo recenzirale, stoga je potrebno redovito pratiti kataloge ovog trgovačkog lanca ako poneki želite ugrabiti. Međutim, neki mirisi dostupni su tijekom cijele godine. Ispod možete pročitati naše dojmove o svakom mirisu i smatramo li da podsjećaju na dizajnerske.

Sve mirise smo testirale prskajući ih na testne papiriće, kako bismo izbjegle utjecaj pH vrijednosti kože na percepciju svakog pojedinog mirisa.

Suddenly Fragrances D'Elle Eau De Parfum

Cijena: 5.99 eura
Mililitraža: 100 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Narciso Rodriguez For Her

Mnogi korisnici društvenih mreža tvrde da parfem Suddenly D'Elle podsjeća na Narcisco Rodriguez For Her. Suddenly D'Elle donosi sličnu zavodljivu kombinaciju mošusa i cvjetnih nota, koja neke recenzente podsjeća na senzualnost i eleganciju originalnog mirisa.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Isprobala sam tester, i mrzim to reći, ali ovo je odlična zamjena za Narciso Rodriguez što se tiče mirisa i dugotrajnosti. Stvarno su uspjeli!", "D'Elle je isti Narciso Rodriguez, posjedujem oba i mogu vam reći da razlike u mirisu skoro pa i nema. Za tu cijenu je odlična i dugotrajnost mirisa", pišu neki recenzenti na društvenim mrežama za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

Bočica parfema D'Elle vizualno podsjeća na For Her parfem, kako po obliku tako i po boji. Iako je bočica D'Elle parfema prilično elegantna, čep ipak malo kvari ukupan dojam. Što se tiče sličnosti samih parfema, možemo potvrditi da je D'Elle zaista dobar i pristupačan duplić. 

For Her parfem je doduše više puderast, složeniji i trajniji u odnosu na D'Elle, koji postaje blaži i mekši nakon što se razvije. Rekle bismo da je sličnost između ova dva mirisa od 80 do 90%. Ako tražite pristupačnu alternativu za For Her miris, s D'Elle nećete pogriješiti, samo nemojte očekivati istu trajnost.


Suddenly Fragrances Stylish Girl Eau De Parfum

Cijena: 5.99 eura
Mililitraža: 100 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Carolina Herrera Good Girl

U svojim recenzijama neki korisnici ističu da ovaj miris podsjeća na Carolina Herrera Good Girl parfem, koji se odlikuje amber cvjetnim notama. Ovaj miris karakterizira zavodljiva slatkoća, uz dominantne cvjetne i puderaste note. Slične karakteristike nalaze se i u mirisu Stylish Girl, koji kombinira slatke cvjetne note s orijentalnim akordima.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Stylish Girl je top i stvarno se dugo osjeti", "Stylish Girl sam neki dan pošpricala malo po jakni u Lidlu, i izvadila jaknu jučer iz ormara i još se osjetio miris. Otišla sam ga jučer kupiti jer mi je baš top", "Stylish Girl je top topova", "Imam Suddenly Stylish Girl i miriše jako slično kao Carolina Herrera Good Girl, iako više cvjetno", neke su od recenzija za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

Bočica parfema Good Girl je jedinstvena, stoga nismo očekivali da će ovaj duplić točno replicirati njezin izgled, no bojom podsjeća na originalnu bočicu Good Girl mirisa. Good Girl savršeno kombinira slatke, cvjetne i puderaste note. Miris nije prejak, idealan je za svakodnevno nošenje, posebno tijekom proljeća i ljeta.

Stylish Girl je inicijalno nešto intenzivniji, no kako se razvija, postaje sličniji Good Girl mirisu. Ipak, Stylish Girl karakterizira manje izražene puderaste note i više dominiraju one citrusne, dok Good Girl ima izraženiju slatkoću i lijepo balansirane cvjetne note s primjesom puderastih nota. Kada se mirisi u potpunosti razviju, moglo bi se reći da su slični otprilike 85%. Ipak, Good Girl je trajniji.


Suddenly Fragrances De Amor Eau De Parfum

Cijena: 5.99 eura
Mililitraža: 100 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Cacharel Amor Amor

Suddenly De Amor kombinira voćne i cvjetne note koje mnogi uspoređuju s popularnim parfemom Amor Amor modne kuće Cacharel. Voćne note daju mu osvježavajući ton, dok cvjetne note pridodaju romantičnu i senzualnu dimenziju.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Prekrasan", "Ovo miriše identično Amor Amor parfemu", pisali su neki recenzenti na Amazonu za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

Postoji blaga sličnost u dizajnu, odnosno boji bočice parfema. Amor Amor je cvjetno-vodeni miris s osjetnim citrusnim notama, a kad se razvije, slatke note se lijepo stapaju s ostalima, čineći ga parfemom koji poželite "zagristi". De Amor je vrlo sličan - oba mirisa odlikuje zarazna slatkoća. Rekle bismo da je sličnost 90%.


Suddenly Fragrances Agua Marina Eau De Parfum

Cijena: 5.99 eura
Mililitraža: 100 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Giorgio Armani Acqua di Gioia

Suddenly Agua Marina pruža onaj ljetni osjećaj svježine, zahvaljujući citrusnim notama. Osim toga, obogaćen je divnim mirisima Mediterana, uključujući limun, jasmin, cedar i malo smeđeg šećera, zbog čega je po nekima sličan popularnom parfemu Giorgio Armani Acqua di Gioia.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Aqua Marina je jedini koji me ne uguši, ovi drugi (Lidlovi parfemi) svi su teški i zagušljivi, ali ok sve je stvar ukusa", "Agua Marina je 95% spot on Acqua Di Gioia, imam original i dobro su ga skinuli", neke su od recenzija za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

Legendarni Acqua di Gioia je cvjetno-vodeni miris. Agua Marina imenom i dizajnom bočice aludira na ovaj Armanijev klasik. Kod Acqua di Gioia posebno dolaze do izražaja citrusne i drvenaste note te je miris izvanredno svjež, idealan za ljeto.

Agua Marina je sličan, ali Armanijev parfem je ipak nešto profinjeniji. I kod Agua Marina se osjećaju citrusne note, no nije toliko svjež niti intenzivan kao Armanijev parfem. Sličnost doduše postoji, ali ne smatramo da su identični. Rekle bismo da je sličnost između 60 i 70%. Armanijev je i dosta trajniji. 


Suddenly Fragrances Femelle Eau De Parfum

Cijena: 7.49 eura
Mililitraža: 75 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Lancome La Vie Est Belle i Guerlain Mon Guerlain 

Suddenly Femelle spaja voćne i cvjetne note, stvarajući miris koji mnoge podsjeća na slatku karamelu i šećernu vunu. Ova posebna aroma evocira usporedbe s popularnim mirisima poput La Vie Est Belle i Mon Guerlain.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Vrlo lijep, ženstven miris", "Dobar je miris, kupila sam ga već dva puta", "Još jedan dupe za La Vie Est Belle. Nije loše za nisku cijenu i prilično lijepu bočicu", pišu recenzenti na forumima i Amazonu za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

Femelle miris bojom i bočicom podsjeća na La Vie Est Belle, s kojim smo ga usporedile. Oba mirisa odlikuju izrazito slatke note koje dominiraju već pri prvom špricanju. La Vie Est Belle je predivan cvjetno-voćno-gurmanski miris, obogaćen slatkim i puderastim notama koje ostavljaju dojam toplog zagrljaja.

Suddenly Femelle također posjeduje opojnu slatkoću, sličnu onoj u La Vie Est Belle. Međutim, iako je sličan, La Vie Est Belle je finiji, elegantniji i složeniji. U Femelle mirisu slatke i puderaste note prevladavaju, ali mu nedostaje dubina i slojevitost nota. Sličnost definitivno postoji, ali nisu identični. Po našoj procjeni, sličnost između ova dva mirisa je od 70 do 80%.


Suddenly Fragrances Lovely Eau De Parfum

Cijena: 7.49 eura
Mililitraža: 75 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Dior J'adore i Lancome Idole 

Ovaj parfem obiluje slatkim notama ljubičice i svježe jabuke. Dok nekima evocira uspomene na popularni J'adore od Diora, druge pak podsjeća na Lancome Idole. Usporedili smo ga s oba ova mirisa.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Dugotrajan miris, sličan Diorovom J'adore", "Odličan miris, ali ne traje baš dugo", pisali su na Amazonu za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

J'Adore je istinski cvjetni miris, u kojem se jasno osjeća buket prekrasnih cvjetnih nota. Idole, također cvjetni miris, karakteriziraju nešto izraženije puderaste note, a od cvjetnih dominira ruža, dok se u J'Adoreu osjećaju i druge vrste cvijeća.

Lovely od Suddenlyja vizualno više podsjeća na J'Adore, iako sam miris ima sličnosti s oba parfema. Lovely je doduše više puderast i od J'Adorea i od Idole parfema. U njemu se osjete cvjetne note, ali je teško precizno odrediti koje točno. Miris je fin, ugodan i nije prejak, što ga čini idealnim za ljubitelje cvjetnih parfema. Sličnost s Idole je po nama nekih 70%, a s J'Adore nekih 60%.


Suddenly Fragrances Chalou Eau De Parfum

Cijena: 7.49 eura
Mililitraža: 75 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Chloé parfemska voda

Chalou je svjež i elegantan parfem koji spaja note citrusa, vodenog cvijeća i nježnih akorda. Ovaj miris mnoge podsjeća na popularni Chloe parfem zbog sličnosti u osvježavajućim i cvjetnim tonovima.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Miris je lijep i ostaje satima", "Miriše točno na Chloé parfemsku vodu! Vrlo jak miris i dosta traje", "Ovo miriše baš kao Chloé parfem i traje neko vrijeme. Miris je dosta jak", neke su od recenzija s Amazona za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

Dakle, skinuli su Chloé pa, 99%-100%, odmah na prvo špricanje prvo što nam je kroz glavu prošlo je - ovo je Chloé miris. Možda postoji minimalna razlika u nijansama, ali vjerujemo da se te razlike na koži neće toliko osjetiti kao na testnim papirićima. Chalou je odličan duplić, trajan koliko i Chloé, i idealan je za sve koji vole romantične cvjetno-puderaste mirise.


G. Bellini Victory Eau De Parfum

Cijena: 5.99 eura
Mililitraža: 100 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Paco Rabanne Invictus

Victory nudi osvježavajuću, a istovremeno slatku aromu. Mnogi ga smatraju odličnom zamjenom za Invictus od Paco Rabannea, koji spaja voćne i morske note s drvenastim akordima.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Imao sam ga, ono što me iznenadilo je da je jako postojan", "Otišao sam posjetiti prijatelja koji je super otmjen i povjerovao je kad sam mu rekao da je parfem od Paco Rabannea", pisali su neki za ovaj parfem na TikToku.

Što mi kažemo?

Victory i Invictus su dosta slični, stoga bismo rekli da je Victory odličan duplić ovog Paco Rabanne parfema. Victory je nešto mekši, a slatke arome postaju izraženije kako se miris razvija. Nasuprot tome, Invictus zadržava svoju svježinu i izražene morske note. Oba parfema odlikuje izvrsna postojanost. Po našoj procjeni sličnost između njih je od 80 do 90%.


G. Bellini Deep Eau De Parfum

Cijena: 4.99 eura
Mililitraža: 75 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Chanel Bleu de Chanel i Davidoff Cool Water

Ovaj miris pruža vrlo osvježavajući doživljaj, obogaćen obiljem citrusnih nota i blagim dodatkom mente. Očito je inspiriran slavnim Bleu de Chanel, iako neki ističu sličnosti i s parfemom Davidoff Cool Water.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Ima svjež kvalitetan miris i za ovu cijenu se ne možete žaliti, toplo preporučujem", "Parfem je vrlo ugodnog svježeg mirisa", "Dobar miris, no vrlo brzo nestaje, ali je apsolutno okej za cijenu", "Miriše stvarno super! Pozitivno sam iznenađen! Jako podsjeća na Chanel Bleu", neke su od recenzija za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

G. Bellini Deep je zaista dobar miris te nas je i na prvo, drugo i treće špricanje podsjetio na Bleu de Chanel. Sličnost bi ocijenile na 90 do 95%. Deep je nešto slađi, ali su generalno vrlo slični. Što se tiče usporedbe s Cool Water mirisom, sličnost je po našem mišljenju minimalna, možda 30% do 40%. Cool Water je znatno svježiji, vodenastiji i generalno jači miris.


G. Bellini Acqua Fresh Eau De Parfum

Cijena: 5.99 eura
Mililitraža: 100 ml 
Na koji dizajnerski miris podsjeća: Armani Acqua di Giò

Ovaj parfem iz Lidla mnoge podsjeća na jedan od najpopularnijih muških mirisa - Acqua di Giò. Zahvaljujući osvježavajućim citrusnim notama, mnogi smatraju Armanijev miris idealnim izborom za ljeto.

Što kažu recenzije na društvenim mrežama i internetu?

"Ako želite kopiju Acqua Di Giò, ovo je izvrsna alternativa", "Acqua di Giò je jedan od mojih favorita svih vremena, a ovaj klon je jako dobar, citrusni, svjež, lagan, čist i svjež", "Mali brat Acqua di Giò: vrlo sličan i dobro napravljen. Svjež, aromatičan, dobar i za žensku kožu i...stvarno jeftin!" pišu recenzenti za ovaj parfem.

Što mi kažemo?

Acqua di Giò je legendarni muški miris, savršen za ljeto. Citrusne note u njemu se predivno razvijaju i donose opojnu dozu svježine, dok prisutne cvjetne note dodaju određenu mekoću.

Acqua Fresh također kombinira citrusne note i svježinu, ali s većim naglaskom na citrusima. Da bi bio potpuno sličan Armanijevom parfemu, nedostaju mu cvjetne note i slatkoća. No, miris je zaista dobar, osvježavajući i također idealan za ljeto. Sličnost ova dva mirisa po nama je 80 do 90%. 

Sljedeći put, uz nareske i grincajg, u Lidlu u košaricu dodajte i parfem - nećete pogriješiti

Neki od Lidlovih parfema koje smo isprobale mogu se bez problema usporediti s dizajnerskima. Da, postoje razlike - nećete dobiti luksuznu bočicu, a neki mirisi nisu 100% identični. Međutim, mnogi su iznimno slični. Uz sve to, za cijenu od 5 do 7 eura po bočici od 75 do 100 ml, dobit ćete dobar parfem, bez obzira na njegovu sličnost s dizajnerskim mirisima.

p.s. dodatno samo napominjemo da Lidlovim parfemima morate dopustiti da se razviju, tada ćete osjetiti sličnost s dizajnerskim. 

Pročitajte više