Za sve skejtere, peti put za redom - Atlantis Winter Challenge

VEĆ PETU godinu za redom, športska udruga Atlantis za vas organizira Atlantis Winter Challenge. Naime, to je tradicionalno dvoransko skejt natjecanje koji privlači veliki broj skejtera iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Održat će se 27. prosinca, a nakon natjecanja u splitskom klubu "Kocka" održat će se afterparty na kojem će nastupati balkanski reper Edo Maajka.

"Balkansko, a naše"

Atlantis Winter Challenge je prvo skejt natjecanje u Hrvatskoj na kojem se natječu najbolji skejteri. Odvija se na klasičan način, svaki skejter ima u kvalifikacijama dvije vožnje koje traju dvije minute, a onaj tko pokaže bolje sposobnosti u tom vremenu, odlazi u finale. Deset finalista natječu se po istom sistemu za nagrade. Nakon naleta adrenalina u splitskom noćnom klubu "Kocka" održat će se koncert Ede Maajke, , balkanskog repera koji je do sada izdao tri albuma, na kojem će Edo također promovirati svoj novi singl "Balkansko, a naše".

Športska udruga Atlantis, koja je zaslužna za ovo natjecanje, osnovana je 2003. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja ekstremnih sportova, a samo dvije godine nakon, udruga otvara prvu skejt dvoranu na području Hrvatske, ali i okolnih zemalja, koja se prostire na čak 500 m2.

"Skate forever"

Osim natjecanja koje se odvija svake godine u prosincu, već dvije godine za redom u kolovozu se održao Atlantis Summer Challenge, a u sklopu njega u kinu Central prikazan je dokumentarni film "Skate forever". Radi se o filmu u trajanju od 45 minuta redatelja i studenta splitske Akademije dramskih umjetnosti Dragana Đokića, koji opisuje posljednjih 20 godina skejtanja u Splitu, razrađujući sportske i subkulturalne aspekte, dok su splitski skejteri upravo oni koji su razvili subkulturu tog grada. Ubrzo nakon tog događaja, grad Split postao je jedna od top deset svjetskih destinacija ljubitelja skateboardinga time omogućivši Splitu i ubrzan razvoj skejt turizma.

A.M.

Pročitajte više