Zadatak u Big Brotheru uznemirio mnoge: Voditelj zaprijetio otkazom kad je čuo što moraju raditi

Screenshot: Youtube

POZNATO je da reality showovi često dolaze na samu granicu dobrog ukusa kako bi privukli publiku i zabavili gledatelje, ali indijska verzija "Big Brothera" tu je granicu, čini se, prešla.

"Big Boss Tamil" svojim je natjecateljima dao zadatak u kojem su se morali ponašati kao da imaju mentalnu bolest, prenosi BBC.

Natjecatelji su tijekom zadatka bili odjeveni u zelene ogrtače koji su imitirali bolničke spavaćice te skakali uokolo nekoordinirano mlatarajući rukama.

Doktor Achal Bhagat, psiholog iz Delhija, ovu je epizodu nazvao uvredljivom.

"Ovo samo pojačava stigmu koju mentalno oboljeli u Indiji već ionako osjećaju. Moramo srušiti predrasude da su mentalni bolesnici nesposobni i opasni", objasnio je i dodao da nije problem samo u medijima, već u cijelom društvu.

"Činjenica je da se danas nazvati nekog mentalnim bolesnikom smatra uvredom. To se pod hitno mora promijeniti", rekao je.

S njim se složio i glumac Kamal Haasan, voditelj ove inače vrlo popularne emisije koji je zaprijetio i otkazom.

"Zaista me ovo razljutilo. Ako se to ponovi, ovaj show mi više neće biti važan", rekao je.

Pravni savjetnici emisije izjavili su da je show slijedio propisane norme, a jedan od članova odbora, Shekher je rekao da bi se "oponašanje i ismijavanje osoba s mentalnim poremećajima trebalo izbjegavati".  

Pročitajte više