Zagrepčanku dirnula gesta vozača ZET-a prema starijem čovjeku: "Mladići, svaka čast"

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

U FACEBOOK grupi Zakaj volim Zagreb objavljena je pohvala za rad dva vozača ZET-a. Zagrepčanka Snježana Wen Jarmek opisala je divnu gestu vozača prema starijem čovjeku.

"Ovo je i za objavu i za pohvalu... Terminal Črnomerec 15.45, autobusna linija 119. Vozač pali autobus. Vrijeme je polaska. Otvara već zatvorena vrata sredovječnom gospodinu koji pita za polazak busa linije 120. Linije 119 i 120 stoje na istom peronu", započela je objavu u grupi.

"'Bus 120 Vam je upravo otišao', govori vozač i pita 'A kuda idete?'. Na Jankomir, odgovara čovjek. I dodaje 'ma nema veze, čekat ću drugi bus u Podsusedu'. Inače, iz Podsuseda vozi linija 116 Podsused-Ljubljanica. Danas je subota... Polasci su rjeđi", objašnjava Snježana.

Zamolio kolegu da pričeka čovjeka na idućoj stanici

Objavila je i fotografiju vozača iz autobusa 119.

"Ovaj mladi gospodin sa slike nazvao je svog kolegu iz busa 120 i zamolio ga da na sljedećoj stanici pričeka 'njegovog' putnika. Što je kolega i učinio. Sjedila sam blizu pa sam čula ime vozača busa 120. Dario", napisala je.

Kaže da je ovo sjajan primjer da ima i "dobrih ZET-ovaca". 

"Inače, vozače ZET-a najčešće zasipa o drvljem i kamenjem. Zatvaraju nam vrata ispred nosa, špricaju nas u blizini mlaka, voze nas kao krumpire, po zimi nas hlade, a po ljeti voze u kipućim busevima.... I još mnogo toga... Ovo je jedan sjajan primjer kako ima i dobrih ZET-ovaca. Prije svega dobrih ljudi. Mladih ljudi. Mladići, svaka vam čast. Ostanite takvi čim duže. Na mladima svijet ostaje", zaključila je u objavi.

Pročitajte više