"Zaljubljena sam u savršenog muškarca, ali varam ga i seksam se s drugima, zašto to radim?"

Ilustracija: Instagram

KOLUMNISTICA The Suna Deidre, koja redovito odgovara na pitanja o ljubavnim problemima, ovaj tjedan čitateljicu je pokušala uvjeriti da svi muškarci nisu isti.

Draga Deidre:

Zaljubljena sam u savršenog muškarca, no varam ga iza leđa i seksam se s drugima. Zašto to radim? Mrzim se zbog toga i mrzila bih svakoga tko bi to napravio meni.

Imam 22 godine i uvijek sam imala puno muških prijatelja - još od osnovne škole. Bila sam jedino dijete, a najposebnija osoba bila mi je otac. On je bio sjajan, no nažalost često ga nije bilo. Bio je slobodnog duha i često bi nestajao tijekom mojeg djetinjstva.

Moja mama rekla bi da "radi izvan zemlje", no znala sam da nije tako. Ipak, unatoč svađama i lupanju vratima kad je bio doma, znala sam da je voli - kad god bi se pojavio, ona je oživjela. 

Znao je biti doma oko godinu dana pa bi ponovo nestao. Mojoj mami bilo je teško, a i meni je jako falio. Voljela sam ga, ali i mrzila. 

Ne mogu se žaliti jer u životu imam puno ljubavi. Uvijek je bilo muškaraca koji su me htjeli voljeti i o meni se brinuti. Ne mislim na muškarce poput svog oca, mislim na one kojima se može vjerovati. 

No u sebi imam taj autodestruktivni moment - uvijek varam dobre muškarce. Na kraju, naravno, završim ostavljena, jer nitko ne voli biti prevaren.

Sad osjećam da sam s pravom osobom za sebe. Ima 25 godina i nije dosadan i preozbiljan kao drugi muškarci s kojima sam bila. Vodi svoj posao i vodi me na egzotične vikende. Voli riskirati, baš poput mene - skupa smo išli na bungee jumping - i zbog njega se osjećam sjajno. Ne želim ga izgubiti, pa zašto onda opet riskiram sve varajući ga?

Deidre odgovara:

Rekla bih da je riječ o tvom tati. Jako si ga voljela, a on je povrijedio tebe i mamu, i to ne samo jednom. Možda si duboko u sebi odlučila da te nitko tako neće povrijediti? Šteta, jer propuštaš puni potencijal veze, a i riskiraš da ćeš ostati sama. Ako ti je muškarac koji ti je trenutno u životu toliko poseban, moraš naći načina da se promijeniš. Nemoj čekati da bude prekasno. Pronađite profesionalnu pomoć, kako biste se mogli osloboditi prošlosti i shvatiti da nisu svi muškarci isti.

Pročitajte više