Zaštitno lice Fashion.hr Tatjana Galić: Od modelinga zarađuju samo starlete

DOK RAZVIKANE hrvatske manekenke posjećuju sva moguća društvena zbivanja, 20-godišnja Tatjana Galić snima editorijale za etablirane svjetske modne časopise poput Tanka i Glamoura te šeće pistom Londonskog tjedna mode u kreaciji Stelle McCartney. "Znam je od početka karijere kada je  došla u Midiken u najobičnijim trapericama i starkama. Nikada je nisu fascinirali after partyji i glamurozni modni svijet. Ona je prije svega cool djevojka koja to sve doživljava kao svoj posao i radi ga besprijekorno", ispričao je Grgo Zečić, direktor komunikacija Fashion.hr, koji je Tatjanu i angažirao u ovom projektu.

Mnogi je uspoređuju s Kate Moss, prvenstveno zbog fizičkih osobina, ali i zbog stava. "To je zbog stasa i osmijeha. Oči nam se skupe kada se smijemo", objašnjava Tatjana i dodaje kako iznimno cijeni Kate zbog rada i uspjeha koji je postigla. Poput slavnog britanskog modela i mlada Hrvatica se suočavala s kritikama zbog prevelike mršavosti. "Jedem sve i obožavam ćevape, valjda zbog bosanskih korijena, ali vozim bicikl pa tako održavam liniju. Nisam anoreksična", tvrdi Tatjana.

Od modela, preko konobarice do dizajnerice

Jedno od najzanimljivijih iskustava u dosadašnjoj karijeri bilo je upravo snimanje za modni časopis Tank. "Snimali smo u vili izvan Londona puna dva dana, ali bilo je tako zabavno da smo čak strgali trampolin", priča Galić koja je tada imala 17 godina. Tijekom rada u Londonu modni agenti su je zamijetili zbog kulerske note kakvu posjeduje Moss, ali Tatjana ipak nije toliko drska. "Živo joj se fućka za sve što se odgađa. Da bomba padne pored nje na snimanju, ona bi zadržala pozu. Snimanje kampanje za Fashion.hr trajalo je od jutra do mraka. Ni u jednom trenutku nije kukala kako je gladna ili umorna. Ako treba stajati četiri dana na jednoj nozi, stajat će", dodaje Zečić.

Mlada i perspektivna, Tatjana je postala zaštitno lice ove modne manifestacije prvenstveno zbog svoje moći transformacije jer je cijeli koncept podijeljen u tri različite večeri: "Glamour", "Chic" i "Avangard". Iako je u vezi već dvije godine i dečko ju, kako kaže, čeka nakon svakog putovanja, bilo je trenutaka kada bi se zasitila svijeta mode. Za vrijeme jedne takve faze radila je kao konobarica u udruzi za promicanje glazbene, likovne i filmske kulture "Soba". "Biti u svijetu mode i raditi sa studentima koji dođu na kavu, sasvim je drugačije. Rad u 'Sobi' me opuštao", kaže Tatjana i dodaje kako modeling u Hrvatskoj nije profitabilan i može biti samo hobi, a zarađuju jedino starlete. Ipak, namjerava ostati u svijetu mode, ali pored modelinga, namjerava se okušati i u dizajniranju. Naime, upisala je fakultet mode i dizajna u Zagrebu, pa će se na nekom budućem tjednu mode možda prezentirati i njene kreacije.

Pročitajte više