Zavist, tračanje i glupe izjave caruju "Hrvatskim top modelom"

PRISTATI na šiške i nastaviti natjecanje ili inzistirati na svojoj frizuri i pozdraviti se s karijerom modela? 20-godišnja Neda Janus iz Virovitice u toj se filozofskoj dilemi odlučila za vlastitu frizuru, pa je napustila natjecanje i izazvala čuđenje kod konkurentica. "Nije mi žao što sam se prijavila. Da sam se ošišala i pogledala u ogledalo, e onda bi mi bilo žao. Da sam ostala u emisiji, ne mogu sa sigurnošću reći da bih bila pobjednica, ali bih ušla u finale", rekla je Neda nakon što je s grbače skinula Tatjanu Jurić i vojsku zahtjevnih stilista.

U napuštanju manekenskih snova pridružila joj se 16-godišnja Zaprešićanka Monika Perić, kojoj je ekipa "Hrvatskog top modela" prvo napravila odličan make over, a potom je izbacila iz natjecanja. Monika, kao i brojne druge kandidatkinje, nije ispred žirija znala objasniti po čemu je to posebna i stvorena za svjetski poznatu manekenku, a glupi odgovori nadobudnih djevojaka ljutili su iskusne modne znalce.

Iskakanje iz vode - nula bodova

Djevojke su najviše bijesa izazvale na snimanju u bazenu - Damir Hoyka je od njih tražio da iskaču iz vode, no većina ih je na fotografijama izgledala zbunjeno, uplašeno ili pak nezainteresirano. Poznati fotograf pritom je izgubio živce, a Tatjana Jurić stalno ih je upozoravala kako se nisu došle bućkati u bazenu, već odraditi posao. "Nisu pokazale da su dorasle izazovu iskakanja iz vode", rekao je ozbiljni spikerski glas koji, usput rečeno, osim "Top modela" čita, primjerice, i "FBI Istragu" - RTL se stvarno trudi isfurati napetost u showu.

Stručni tim "Hrvatskog top modela", na čelu s Borisom Čavlinom, osmislio je za natjecateljice novi izgled - neke su dobile novu boje kose, neke frizure, a neke tek malo prijeko potrebnog balzama na ispucale vrhove. Nedu je inzistiranje na staroj frizuri stajalo natjecanja, a to je najviše rastužilo Andreu, koja je tako izgubila glavnu saveznicu i donekle ugrozila status među drugim djevojkama. Iako natjecanje nije još ni blizu završne faze, konkurencije, naime, ne nedostaje - djevojke se podbadaju, nerijetko i ponižavaju, a njihove uvrede i kletve (?) slobodno mogu u anale najglupljih izjava u TV eteru.

Dvije natjecateljice iz nadobudne ekipe dobile su priliku da svoje znanje stečeno u tri tjedna pokažu na najboljem mogućem mjestu - pariškom Tjednu mode. Sabina i Martina u Parizu su boravile s Borutom Mihalićem, a njemački dizajneri Johnny Talbot i Adrian Runhof nisu se mogli odlučiti za jednu od njih, pa su jedinstvenu priliku dobile obje. Nisu, naravno, propustile priliku da se video vezom jave "luzericama" u Zagrebu, a Tatjana Jurić, očekivano, nije mogla a da ih na račun puta u Pariz ne bocne kao prava mentorica i pedagoginja. "Što, bile ste na reviji u Parizu i sad je to to? Sad bi trebalo stati?!", rekla im je nakon neuspješnog fotosessiona u bazenu.

"Draga, nije ti struk na kuku", poručuje Tatjana djevojkama dok glume manekenke u svojim prvim modnim pokušajima. Kandidatkinje na njezine opaske uglavnom zavrću očima, dijelom zato što to rade uvijek i na svačiju primjedbu, a dijelom i zbog toga što se voditeljica prema njima zaista odnosi kao osoba koja je prošla modnu torturu i silne imperative upražnjava iz vlastitog iskustva.

Zasad se to, srećom, svodi na učenje osnovnih stvari, jer većina djevojaka ne zna osnove ponašanja, a kamoli šetnje pistom, ali kako će show izgledati kad se utrka počne voditi na višem nivou?

Sudeći po dosad viđenom, ljubomora, ogovaranje i tinejdžerske prepirke jesu i ostat će glavni adut "Hrvatskog top modela", koliko god se Tatjana, Borut i ostali trudili priču okrenuti u smjeru odabira najveće manekenske nade. Djevojke se, naime, ponašaju kao da se natječu za wellness vikend ili barbiku, a ne za nešto što će im, ukoliko RTL održi obećanja, doista obilježiti život.

D.K.
Foto: RTL

Pročitajte više