Zvijezde pjevaju: Ispala Mirta Šurjak, publika je ovaj put nije mogla spasiti

MIRTA ŠURJAK i Alen Nižetić ponovo su imali najlošije ocjene, no ovog puta ih nisu mogli spasiti glasovi publike. Par je u ovoj emisiji ispao, iako je jednak zbroj ocjena imala i druga HRT-ova voditeljica, Melita Hrengek u paru s Giulianom. Parovi su ovaj put za temu imali mjuzikli i rock, što je za neke bio prilično zahtjevan zadatak.

Prvi su nastupali Mirta Šurjak i Alen Nižetić koji iz emisije u emisiju imaju najlošije ocjene, ali ovog puta je žiri primijetio njihov vokalni napredak. Par je izveo Abbinu pjesmu "SOS" za koju je Rajko odmah primijetio da nije mjuzikl već se radi o pop pjesmi obrađenoj za mjuzikl. "Ovo je znatni napredak u odnosu na prošle emisije", zaključio je Dujmić, a s njim se složila i Ksenija. "Gledala sam reprizu prošle emisije, rado bih već tada povisila ocjenu. Ovo je veliki napredak, kombinirat ću ocjenu od prošlog i ovog tjedna", rekla je Ksenija. Martina ih ponovo nije štedjela kritikama: "Vidi se napredak, ako ništa drugo, nema grča i nervoze. Intonacija je bolja, ali iritira što cijelo vrijeme pjevate u okviru jedne male kvinte". Vanna je rekla da je dobro što su upravo ovu pjesmu izabrali kao mjuzikl, jer bi im pravi mjuzikl sigurno bio pretežak. Par je dobio ocjenu 23, što je napredak u odnosu na prošlu emisiju.

"Ovo je vokalno bilo do sad najlošije što sam čula od vas"

Melita i Giuliano vratili su nas u prošlost hitom Danijela Popovića "Ma daj obuci levisice". "Jako lijepo zvučiš dok govoriš, kao spikerica i voditeljica. Voljela bih da se to preslika u ovo vaše pjevanje, jer tu te ponesu emocije, razdragana si i vesela pa to ne zvuči dobro. Ovo je vokalno bilo do sad najlošije što sam čula od vas. Melita nikako ti nije legla ova pjesma", rekla im je Martina. Za razliku od nje, Ksenija je bila zadovoljna: "Dobro ste predstavili taj rock žanr, intonativno si dobro obradila neke stvari, ali danas nije bilo nekog napretka". Za svoju su izvedbu dobili ukupan zbroj ocjena 23.

"'Rašpa' u glasu je bila dobra"

Nataša i Marko za svoju su izvedbu odabrali pjesmu iz legendarnog mjuzikla "Fame". Kao i prošli put, oduševili su svojim stajlingom i dinamikom na pozornici, no ovog su puta bolje pjevali. "Nije se osjetila trema kod Nataše, bila je korektna, uvjerljiva i ta 'rašpa' u glasu je bila dobra", zaključio je Rajko. Vanna je pohvalila njihov stav, ali i rekla da su je vokalno razočarali, pogotovo u dvoglasu. Par je dobio ocjenu 29.

"Nekako sam potajno priželjkivala da ću dobiti upravo ovakvog Marija u jednoj od emisija"

Mario i Ivana odabrali su pjesmu Patricka Swayzea "She's Like the Wind" i toliko iznenadili žiri svojom izvedbom da se Martina preko reda javila za riječ kako bi ih pohvalila: "Apsolutno sam pod dojmom. Nekako sam potajno priželjkivala da ću dobiti upravo ovakvog Marija u jednoj od emisija. Upravo to je veličina, dati sebe u jako širokoj paleti, a ti tu široku paletu svakako posjeduješ". Ksenija je također bila zadovoljna: "Sviđa mi se što uopće nisi imitirao original, već si dao svoju interpretaciju. Ivana ima sreću što si jako dobar vokal". Par je dobio ukupan zbroj ocjena 33.

"Da ima ocjena iznad 10, ja bih je dao za ovaj nastup, ali ipak neće biti desetka danas"

Marija i Ervin predstavili su se u rock izdanju. Uz pjesmu grupe The Who, "My Generation" pokazali su pravi rokerski stajling, a Marija je odlično izgledala u crnoj koži i minici. "Mislim da se Ervin konačno, bez imalo grižnje savjesti derao, energija je bila doista sjajna", rekla je Martina. Ona smatra da Marija ima lirski glas te da ova pjesma ne odgovara njenom karakteru, na što je Marija rekla da ovo u potpunosti odgovara njenom karakteru. "Oduvijek sam željela zabiti gol", rekla je glumica, na što je Martina komentirala: "Ako je gol bio scenski nastup, to sam vidjela, ali nisam čula da je lopta udarila u mrežu". Na to se, preko reda, javio Rajko i rekao da se nimalo ne slaže s Martinom: "Moja domena je rock i znam dosta o njemu. To nije samo način pjevanja nego i vokal. Da ima ocjena iznad 10, ja bih je dao za ovaj nastup, ali neće ipak biti desetka danas, da vas potaknem", rekao je Rajko. Par je i u ovoj emisiji najbolje ocijenjen s ukupnim zbrojem ocjena 34.

"Bili ste previše slatki"

Robert i Marija za svoj su nastup odabrali pjesmu "Be My Baby" grupe Ronnettes. "Vrlo zahtjevna pjesma, moram priznati da jako dobro birate pjesme prema svom karakteru i jako dobro usklađujete vokale. I dalje ste najveći radnici od svih u showu", rekla je Vanna. Martina je kritizirala njihova dvoglasja i rekla da su zvučali nezgrapno, na što je Marija rekla da dvoglasja uopće nije bilo, no to nije omelo Martinu: "Malo mi je nezgrapno sve zvučalo, nešto mi je falilo". Rajko im je rekao da su bili malo previše slatki i da je "falilo srca" u njihovom nastupu. Dobili su ocjenu 26.

Pročitajte više