„Live Out Loud“ besplatan program za obitelj subotama

Foto: Press

CILJ mlade nestrukovne udruge 3L je održanje zdravlja, prevencija oboljenja i razvoja komplikacija, poboljšanje kvalitete života za djecu i cijele obitelji.

Nakon izdavanja knjige i brošure, snimanja namjenskog filma, edukacije o vrtnom uzgoju i životu s dječjim dijabetesom, 3L u suradnji s Hrvatskim nanbudo savezom pokrenuli su projekt zdravstveno usmjerene tjelovježbe za obitelj u sklopu programa Live Out Loud / Nanbudo kao zdrav način života. Projekt je podržao HEP te je za polaznike besplatan.

Cilj Hrvatskog nanbudo saveza je promicati nanbudo, borilačku vještinu 21. stoljeća usmjerenu na jačanje unutrašnje snage i pozitivnog stava. Nanbudo je moderna vještina koja sjedinjuje najrazličitije prakse tjelesnog i mentalnog usavršavanja, a pritom razvija prostornu i tjelesnu inteligenciju, brzinu i eksplozivnosti pokreta te fleksibilnost tijela. Uz to nastoji ojačati samopouzdanje vježbača i razviti neke oblike socijalne i emocionalne inteligencije. Ono što nanbudo čini specifičnim u kontekstu tradicionalnih dalekoistočnih i osobito u kontekstu drevnih japanskih borilačkih vještina širok je spektar tehnika. Nanbudo sačinjavaju borilačke tehnike, različiti oblici samoobrane i kata. Isto tako, nanbudo sačinjavaju i tehnike relaksacije, aktivne i pasivne meditacije, oblici japanske gimnastike, energetske i respiratorne vježbe itd., tehnike na kojima se ovaj projekt temelji.



Na radionicama mogu sudjelovati sve generacije, djeca od oko 5 godina do osoba u godinama, bez obzira na početno znanje, mogućnosti, vještine i sposobnosti. Dapače, cilj projekta je okupiti cijele obitelji kako bi se međusobno motivirali i nastavili svakodnevno s prakticiranjem i usavršavanjem naučenih vještina.

Na radionicama će se oko tri puna sata uvježbavati nanbudo tehnike usmjerene na zdravlje. Održanje i poboljšanje zdravlja, fizičko i unutarnje aktiviranje očekuje se kroz vježbe koje potiču protok životne energije, vježbe disanja, unutrašnje masaže. Vježbe su usmjerene na aktiviranje i koordinaciju cijelog tijela, desne i lijeve strane, desne i lijeve strane mozga, ravnoteže, usmjerene su na građenje unutrašnje snage te vještina nošenja sa stresom. Tehnike se uče tijelom, postupno, svatko svojim tempom.

Pozvani su svi koji žele dodati životnosti u svoju svakodnevicu, aktivirati se za svoje zdravlje i opći boljitak, a prednost imaju djeca i mladi s posebnim zdravstvenim potrebama s pratnjom (do popunjenja kapaciteta prostora).

Budite aktivni i puni života! LOL

Projekt koji traje od 19. rujna do 5. prosinca besplatan je. Prva radionica održava se: 19.9.2015. godine.  Trebate prijaviti svoj dolazak i doći nešto prije 11 sati u Kušlanovu 59a (Maksimir), Centar za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”. 

www.udruga3L.wordpress.com

link na poziv: udruga3l.wordpress.com/2015/09/07/poziv-besplatan-seminarski-program-prevencije-energijsko- terapijskim-nanbudo-tehnikama-za-obitelj/

Pročitajte više