3 stvari koje emocionalno iscrpljene majke moraju zapamtiti

Foto: Shutterstock

NEKE faze u odgoju djece teže su od drugih. Proljeće i kraj školske godine donose posebne izazove. Proljetni umor ne pomaže u tome svemu, a ono što nas održava je pomisao na predstojeći i dugo očekivani godišnji odmor. Ipak, do toga je potrebno još nešto vremena, stoga je dobro na umu imati sljedeće:

Kako pratiti svoj instinkt

Može biti iznimno izazovno i teško shvatiti što se događa u vašoj glavi kada se osjećate iscrpljeno. Cilj je tijekom tog vremena nastojati postići mir i zadržati ga, a to možete postići ako pokušate slijediti svoj majčinski instinkt.

Kako reći "ne" i držati se toga

Ako ste emocionalno iscrpljeni, velika je vjerojatnost da ćete doći do faze pucanja. To može biti zato što vam je na poslu naporno, budni ste cijelu noć sa svojim bebama, imate zdravstvenih problema ili je život jednostavno previše užurban i naporan.

Jedna od najboljih stvari koje majke mogu učiniti kada su preopterećene je naučiti reći ne. Djeci, suprugu, članovima obitelji, kolegama. Nije potrebno preuzimati sav teret na sebe.

Kako tražiti pomoć

Ovo je vrlo važno - traženje pomoći ne znači da ste slabe ili nesposobne. Obično ukazuje na naprednu razinu inteligencije, kao i poštovanja prema samima sebi, kako piše stranica A Mother Far From Home.

Pročitajte više