5 dokaza da je mama zaljubljena do ušiju

Foto: 123rf

IZUZEV onih koje su nedavno iz tko zna kojih razloga i pobuda promijenile svog partnera te su sada usplahirene kao zaljubljene golubice, kada ste se vi drage majke u braku ili vezi zadnji put osjećale zaljubljeno? Ako morate sada malo promisliti ne bi li se sjetile tog osjećaja, možemo li vam mi reći kada je to točno bilo? Mi znamo, naime!
 
Bilo je to onda kada ste rodile! Da, osjećaj ljubavi prema bebi koja je rapidno rasla iz dana u dan gotovo je jednaka osjećaju one snažne i nevine zaljubljenosti. Mislite li da nije tako? Zašto ste onda po cijele dane razmišljale i govorile samo o toj novoj osobi u vašem životu? 
 
1. Friška ljubav - nova i jedina tema za razgovor 
 
Sve što radite, sve što pričate i o čemu razmišljate je vaša nova ljubav. Čak i ako vam prijateljica spominje nešto što nema veze s vašom novom ljubavi vi u toj temi vidite jako veliku poveznicu pa se opet vraćate na svoju temu. Ustvari, koja god tema da se povede uvijek se može okrenuti na vašu novu ljubav. Zar ne? Zapravo, znate li uopće jesmo li sada mislili na vašu ljubav ili na vašu novu bebu? Isto je, zar ne? 
 
2. Nitko nije ravan vašoj ljubavi 
 
On je najbolji, on je najkrasniji, nitko nije kao on. On ima tako dobar ritam, nježan je za naježiti se. Onaj jutarnji poljubac, onaj sneni pogled i naijskreniji osmjeh - to doista nitko do sada nije imao! 
Hm, o kome sada govorimo? 
 
3. Intimne zajedničke večere 
 
Pomna priprema ključ je svakog zajedničkog druženja posebno ako je riječ o zajedničkom obroku. Posluživanju prethodi pomna priprema kvalitetnog, raznovrsnog jela, potom pomno odijevanje i konačno obrok uz puno komunikacije, osmjeha, dodira. Da, jedina bi razlika mogla biti u odjeći koju pripremamo za jednog, odnosno, za drugog. 

 
4. Priprema za spavanje 
 
Oh, opet ćemo biti jedno uz drugo, uz duga šaputanja i mnogo maženja. Maženje će doduše biti različito, no koncept će biti vrlo sličan. Polagano razodijevanje te oblačenje vašeg malog čuda, čeznutljiv pogled dok se zajedno pripremate za spavanje te ono slatko iščekivanje dok ritual ne počne. Malo priče, ušuškavanja, tihi šapat, nježni stihovi, sve kao u najromantičnijoj bajci. Odnosno, o kome smo ono sada pričali? 
 
5. Tuga zbog pomisli da bi ga mogli izgubiti 
 
Oh da, svaka zaljubljena žena i majka imaju još nešto što im je zajedničko. U toj silnoj ljubavi nekako uvijek iznenada izroni onaj strašan, glupi osjećaj - što ako ga izgubim, i odmah slijedi onaj snažan unutarnji strah kojeg gotovo možemo vidjeti u zraku jer pomisao da bi doista mogli ostati bez ovakve ljubavi nešto je za što mislimo da jednostavno ne bi mogli podnijeti. 

Pročitajte više