Gdje za vikend: Donosimo vam ideje za boravak u prirodi

Foto: Shutterstock, Press ; Ilustracija: Index

S OBZIROM na najavljeno lijepo vrijeme za vikend, odlučili smo vam pripremiti kratak vodič gdje provesti vikend. Posvetili smo se događanjima koja osiguravaju aktivnosti i dobar provod za cijelu obitelj.
 
Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici (10.10.2014.-12.10.2014.)
Ako volite kestene, prirodu i dobru zabavu onda je ovo pravi izbor za vas ovaj vikend. Uz bogatu ponudu hrane i pića možete prošetati i obližnjim šumama i kući donijeti najbolji mogući suvenir- vreće kestena kojima ćete danima moći širiti susjedstvom miris jeseni. Iz Zagreba postoji organiziran prijevoz vlakom i osigurava vam cjelodnevni izlet u prirodi. Uz branje kestena organizirana su i mnogobrojna kulturna događanja i zanimljivosti za djecu.
 
Samoborski dani vatrometa (10.10.2014.-12.10.2014.)
Uz vrhunski vatromet na Samoborskim danima vatrometa očekuju vas i koncerti, plesne radionice i nastupi mađioničara, a ujedno se možete i zasladiti dobro znanim samoborskim kremšnitama.
 
Marunada u Lovranu  (11.10.2014.-26.10.2014.)
Ukoliko se nađete u blizini Lovrana svakako posjetite njihovu tradicionalnu, sada već 41. po redu, Marunadu. Uz miris kestena uživajte u boćarskom turniru, nastupu folklornih društava, planinarskim utrkama i tradicionalnim jelima i pićima, osobito onima od kestena.
 
 
Bundevijada u Vrbovskom (11.10.2014.-12.10.2014.)
Vrbovsko je poznato po svom izboru bundeva u kojima se biraju najmanja, najveća i najzanimljivija bundeva. Osim toga, druženje možete nastaviti uz glazbene goste i domaće specijalitete od bundeva.
 
Zelinska kestenijada (12.10.2014.)
Vrlo posjećena Zelinska kestenijada uz druženje i zajedničko branje i pečenje kestena omogućava posjet srednjovjekovnoj utvrdi Zelingrad uz stručno vodstvo Vitezova Zelingradskih. Također, moći ćete prošetati poučnom stazom i uživati u zabavnom programu.

Pročitajte više