Jesam li dobra majka: Trudna sam? Ali pijem pilule!

Ilustracija: Index

Voljela bih na početku ove nove kolumne napisati par stvari. Majka sam jednoipolgodišnjeg djeteta i trudna sam s drugim djetetom čiji je termin za mjesec dana. Ne pišem jer mislim da su moja mišljenja uvijek jedina ispravna, nego zato što znam koliko sama tražim po netu što drugi kažu i kakva su bila njihova iskustva.

Nisam majka koja misli da je najpametnija i da sve što radim je jedino ispravno i nikada se neću upustiti u žučnu raspravu s majkom koja ima drugačije mišljenje od mene. Smatram da se mi sve majke i žene ne bismo trebale toliko svađati (ona stara izreka „Žena je ženi vuk.“), nego da bismo se trebale međusobno pomagati.

Ako je moje mišljenje drugačije od tvojeg, obrazložit ću ga i dati (dobre) argumente, ali neću pristati na uvrede i glupe argumente tipa „Pa piše na internetu“ , jer – budimo realni – ako ćemo se striktno držati interneta i svega što nađemo na njemu, nećemo dobro završiti.

Nije mi problem pitati jer se ne sramim ako nešto ne znam niti imam komplekse. Štoviše, većinu vremena s Bubijem sam provela pričajući s prijateljicama koje su već mame što su i kako su one radile. Pisat ću o svemu što sam prolazila, što prolazim i što me čeka. O svim problemima i lošim stvarima, jednako kao i dobrim, kako bi druge majke i trudnice znale da nisu same u tome i da smo sve to prošle na ovaj ili onaj način. Pa krenimo:

Dakle, Bubi ima 1,5 godinu. I super je. Više o njemu ćeš saznati u sljedećim kolumnama. S Bubijevim tatom nisam bila dugo zajedno kada sam ostala trudna (6 mjeseci). Nismo planirali trudnoću, ona se dogodila.

Znam, kako se ženi od 30 i kusur godina može dogoditi trudnoća? Ni ja ne vjerujem u te priče. Ali eto, zakasnila sam s jednom pilulom u zadnjem tjednu (više od 24 h) i ostala sam trudna. Zato onih 99% zaštite u uputstvima :).

Nisam ni znala da sam trudna. Kasnila mi je menga, čega kod pilula nema, ALI sam imala neko malo krvarenje pa sam mislila da mi se možda nešto poremetilo i nisam puno obraćala pažnju na to dok me nisu počele boljeti grudi prilikom tuširanja. Pa mi je frendica rekla da sam možda trudna. I kupila sam test za trudnoću. Napravila ga prije posla. I bio je pozitivan. Ajmeeeeeee!!!

Ok, kažu da nisu 100% sigurni. Pokušat ću ponovo kroz 2 dana. Opet pozitivan. E sada sam već morala popričati sa svojim dragim.

S obzirom na to da smo par tjedana prije toga imali žučnu raspravu oko toga tko i kada želi djecu (on je rekao da sljedeće 2 godine ne namjerava imati djecu, a ja sam, žensko naravno, rekla da to ne dolazi u obzir jer da ja nemam 2 godine vremena za isprobavanje ozbiljne veze), nije mi baš bilo svejedno, ali tu smo gdje smo.

Začudo, super je to prihvatio. Eh ti muškarci...

Da budem 100% sigurna, kupila sam i 3.test. nakon što i on bio pozitivan, dragi mi je rekao da prestanem trošiti novce na testove jer da sam očito trudna. Btw. testovi koji dođu 15-20 kn su jednako učinkoviti kao i oni od 150 kn tako da imaj to na umu kad će ti trebati.

Posjet doktorici, 8 tjedana, taman da čuje otkucaje srca i kaže da je za sada sve u redu. Ako prije 8.tjedna odeš kod doktorice vrlo vjerojatno će te vratiti doma jer će ti reći da vidi samo žumanjčanu vrećicu i da je još rano za otkucaje (no postoji mogućnost da se čuju i ranije – da me sad ne napadnu mame koje su čule otkucaje nešto ranije). Pregled opet za 4 tjedna.  I krećemo na nezaboravno putovanje...

Iskreno, ne volim baš biti trudna. Znam da sam među sretnicama koje bez problema ostanu trudne (barem do sada jesam) i imam par prijateljica koje su imale problema s trudnoćama, te sam radi toga zaista sretna i zahvalna, ali sam također među onim curama koje se tijekom trudnoće uvijek brinu hoće li sve biti dobro, da li je beba dobro, kako će proći porod i slično.

Voljela bih da sam među onima koje su pune entuzijazma, sretne i poletne, ali eto, nismo sve iste. Tako mi je i prva trudnoća protekla u strahu i na čuvanju od 6.mjeseca. Druga je već bila puno lakša. No o tome u sljedećim kolumnama.
Uživaj u ostatku dana!

 

Pročitajte više