Trudnoća i snovi: Što trudnice najčešće sanjaju?

Trudnoća i snovi: Što trudnice najčešće sanjaju?

Foto: Shutterstock

DONOSIMO vam najčešće, a ponekad i pomalo bizarne snove koje trudnice sanjaju. Sigurno ste se pitali koje je značenje sinoćnjeg sna koji vam ne izlazi iz glave. Pogledajte naš popis, možda i svoj san pronađete među njima.

Snovi o spolu djeteta

Snovi nisu kristalne kugle i neće vam otkriti spol vašeg djeteta, ali će vam otkriti priželjkujete li djevojčicu ili dječaka, bez obzira na to što govorite da vam je potpuno svejedno.

Snovi o začeću

Snovi o začeću česti su u prvom tromjesečju trudnoće. Ponekad bebe u snovima budu metaforički zamijenjene životinjama. Podsvjesno se tako pripremate na zaštitu svog potomstva.

Snovi o rođenju

Žene u trećem tromjesečju češće sanjaju sam čin poroda. Nemojte se začuditi ako snovi budu potpuno nerealni, na primjer da dijete samo izviri ispod haljine. Ovi snove znače da vaše uzbuđenje raste i polako gubite kontrolu nad planiranjem dolaska djeteta.

Snovi o rađanju životinja ili objekata

Iako većina žena smatra kako je san o rađanju životinja bizaran i upućuje na deformaciju, upravo je suprotno. Životinje i objekti česta su metafora za bebu koju nosite.

Snovi o zarobljenosti

Trudnice često znaju sanjati da su zarobljene ili potopljene u vodi, čime se zapravo identificiraju s bebom u maternici.

Sanjate da ste dijete negdje zaboravili

Tjeskoba u trudnoći može rezultirati ovakvim snovima da ste dijete negdje zaboravili i tek nakon dužeg vremena to primijetili. Oni znače da odgovornost koju osjećate prema djetetu raste.

Sanjate fizičke ozljede vas ili djeteta

Svaka žena prolazi kroz razdoblje straha i nesigurnosti zbog promjena koje ju očekuju nakon poroda. Dobra vijest je da ovakvi snovi potiču žene prije poroda na razmišljanje o tome kako reagirati u ekstremnim situacijama i tako smanjuju opasnost od postporođajne depresije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara