Korisne (i besplatne!) mobilne aplikacije za "smart" trudnice

Foto: Google Play, iTunes, Shutterstock 

NA DAN kad vaše dijete dođe na svijet postajete majka, a vremena da uživate u toj ulozi imate napretek - ostatak života. No, blaženo stanje traje samo devet mjeseci i uglavnom se ne iskusi previše puta. 
 
Zato smo za vas pripremili listu odličnih mobilnih aplikacija koje će modernim mamama pomoći da zabilježe sve lijepe (a i one malo manje) trudničke uspomene.
 
Pomoću ovih aplikacija možete pratiti gotovo sve - fizičko stanje, osjećaje, trudove, možete nalaziti savjete za pravilnu prehranu... 

1. WomanLog Calendar

Android 

U slučaju da ste ipak još u fazi gdje pokušavate začeti - ova aplikacija mogla bi vam biti od velike koristi. Sadrži menstrualni kalendar, praćenje ovulacije i plodnih dana, bilježi simptome, osjećaje, pa čak i datume kad ste radili na djetetu :)

 
 2. My Pregnancy Today
 
 
My Pregnancy Today, između ostalog, nudi pregršt videa o zaista svemu. The How Big Is Your Baby? opcija, na primjerima voća i povrća, olakšava vizualizaciju veličine vaše bebe, pardon - vaše breskvice. Saznajte što smijete, a što ne jesti i raditi u trudnoći, bilježite bebine pokrete, namjestite podsjetnik za vitamine...
 

 

3. Happy Pregnancy Ticker
 
iPhone, Android
 
Ovu aplikaciju napravio je jedan budući tata, kako bi svojoj ženi olakšao trudnoću. Pratite tjedne promjene u težini kroz grafove, mjerite i bilježite trudove... 
 
 
 4. I'm Expecting
 
iPhone, Android
 
Lijep dizajn i fotke slatkih bebača ove aplikacije privukli su mnoge buduće roditelje. Aplikacija je lako savladiva, te pomaže trudnici da uvijek vodi brigu o svemu. 
 
 
5. BabyBump Pregnancy
 
 
Ova aplikacija ne samo da odbrojava dane do predviđenog termina i bilježi u kojem ste tjednu, već također predviđa simptome koje biste u određenom tjednu mogle imati. Tako ćete na primjer saznati da bi vam se u osamnaestom mjesecu trudnoće moglo vrtjeti, ali vam također objašnjava i zašto je to normalno. 
 
 
6. Full Term - Labor Contraction Timer
 
 
Kad počnu trudovi, teško da ćete moći razmišljati o nečem drugom. Ova aplikacija omogućit će vam vrlo jasno i precizno praćenje trudova. 
 
 
Premda ove aplikacije mogu biti od velike koristi, imajte na umu da su ih sve uglavnom radili amateri, i to iz zabave, a ne konzultirajući se ili u dogovoru sa stručnjacima. Kad ste zabrinuti oko bilo čega, svakako se za stručni savjet obratite svom ginekologu. 

Pročitajte više