Ljetna trudnoća i sve njezine čari

Foto: Shutterstock

TRUDNOĆA sama po sebi kod mnogih žena zna biti poprilično iscrpljujuća. Preosjetljivost na mirise, često mokrenje, mučnine, bolovi i problemi s nesanicom u ljetnim mjesecima postaju još veći problem.

Ovo su najčešći problemi s kojima se muče ljetne trudnice:

1.    U trudnoći postajete hodajuća peć. Čak i na ugodnim temperatura trudnicama je vruće, tako da preživljavanje ljetnih vrućina zna biti pravi test izdržljivosti za trudnice.

2.    Oticanje nogu u ljetnim mjesecima još je veće.

3.    Moguće je da ćete zamrziti sve ne-trudne osobe kada se temperatura popne iznad 25.

4.    Poželjet ćete do kraja trudnoće hodati u kupaćem kostimu.

5.    Često ćete ozbiljno razmišljati o tome stanete li u zamrzivač.

6.    Zabavni parkovi, gužve i buka činit će vam se poput posljednjeg kruga pakla dok se znojite i postajete sve nervozniji.

7.    Prednost je što u trudnoću možete provesti u udobnim tajicama i nekoj laganoj majici, po mogućnosti da je od materijala koji lagano hladi kožu.

8.    Dovoljan unos tekućine bit će pravo mučenje, činit će vam se kako za svaki popijeni decilitar vode posjećujete toalet barem 100 puta.

9.    Volite haljine? Mogli bi se predomisliti vrlo brzo. Dok se znoj cijedi niz noge, a vi dobivate osip od trenja među nogama jedina želja će vam biti da legnete u kadu punu leda i ne izađete dok ljeto ne prođe.

10.    Rublje ćete vjerojatno mijenjati više puta dnevno. Što može biti nezgodno u fazi trudnoće kada su vam svi stari grudnjaci premali, a ne želite baš izdvajati bogatstvo za nove koji će uskoro postati pretijesni. Nabavite sportske topiće i spasite se!

11.    Čak ni hrana koju podnosite više neće biti očekivano ukusna ako se morate prije toga znojiti u kuhinji i samo poželjeti da što prije bude gotovo.

12.    Depilacija? Ako ste pobornik čupkanja dlačica, znoj koji se cijedi s prepona vjerojatno će biti poprilično frustrirajuć. Brijanje dlačica bit će mnogo praktičnije, sve dok ponovno ne počnu rasti i uzrokuju osip i prištiće.
 

Pročitajte više