Međunarodni dan obitelji

Foto: Shutterstock

UJEDINJENI narodi su 1993. proglasili 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji, a prvi puta je ovaj dan bio službeno obilježen 1994. godine pod sloganom „Da obiteljski odnos ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece“.

U današnje vrijeme kada su obitelji sve više udaljene zbog cjelodnevnog radnog vremena i užurbanog života, pažnja koju treba posvetiti obitelji još je veća. Zajedništvo i tolerancija osobine su koje djeca uče u svojoj obitelji, stoga ne zaboravite da snosite veliku odgovornost za svoje dijete. Nije potrebno brinuti samo o djetetovom tjelesnom zdravlju, već je potrebno posvetiti pažnju i na djetetov karakter.

Ako djeca u roditeljima pronalaze loš uzor mnogo je veća šansa da se susretnete s problematičnim ponašanjima.

Svake godine se različitim događanjima sve više pažnje pokušava skrenuti na važnost obitelji, osobito na današnji dan. Vaša djeca će za nekoliko godina graditi jedan novi svijet, vaša je dužnost da ih na to pripremite.

Ovim danom želi se potaknuti ljude na shvaćanje koliko je funkcionalna i sretna obitelj važan faktor u svakom društvu.

Proslavite današnji dan u svojoj obitelji. Umjesto gledanja filmova odlučite se na neku društvenu igru. Pričajte, smijte se zajedno. Ne postoji bolji način za zbližavanje od međusobnog dijeljenja sreće, zar ne?

Pročitajte više