Muke jedne trudnice: Kako odabrati pravi grudnjak

Foto: Shutterstock

SVAKA žena želi grudnjak koji će biti atraktivan i funkcionalan i uz to savršeno pristajati. Sve znamo koliko je to teško pronaći, a u trudnoći, kada se vaše tijelo mijenja gotovo svaki tjedan, to postaje nemoguća misija. Donosimo nekoliko savjeta koje trebate imati na umu kada birate pravi grudnjak.

 
U prvom tromjesečju odaberite rastezljivi grudnjak bez šavova, od prirodnih materijala, koji će se najbolje prilagoditi vašem tijelu, biti ugodan za nošenje i dovoljno podupirati vaše grudi na početku hormonalnih promjena. 
 
U drugom tromjesečju najbolje se odlučiti za grudnjak bez žice ili s fleksibilnom žicom i konturama, koji će imati šest kukica za kopčanje i nekoliko opcija za podešavanje, kako bi se prilagodio rastu vaših grudi.
 
U zadnjem tromjesečju i prvih mjesec dana nakon poroda, veličina vaših grudi ostaje ista. Izaberite grudnjak za dojenje koji pruža dobru potporu i kupite barem tri takva, tako da jedan nosite, jedan je na pranju, a treći spreman u ladici. 
 
Kod dojenja najvažnija je fleksibilnost. Kada počnete dojiti vaše grudi će ponovno početi rasti, jer će se u njima stvarati potrebna količina mlijeka. Neka grudnjak za dojenje bude fleksibilan, bez žica i šavova, kako bi se prilagodio vašim grudima. Udoban grudnjak spriječit će dodatne probleme, kao što je mastitis.

Pročitajte više