Spremni za porod: Što ponijeti sa sobom u bolnicu

Spremni za porod: Što ponijeti sa sobom u bolnicu

Foto: Shutterstock

PRIPREME za porod započinju pakiranjem torbe. Kako uvijek treba očekivat da bi beba mogla uraniti, torbu spakirajte otprilike šest tjedana prije termina. Pri pakiranju imajte na umu da se pakirate za bolnicu, a ne za godišnji u hotelu s pet zvjezdica. Ponesite samo najnužnije, ta tri dana u bolnici ionako ćete provesti ležeći u piđami, a kako rodilje nisu u izolaciji uvijek vam netko može donjeti ono što zaboravite ili vam naknadno zatreba.Kako je svakoj ženi pakiranje pomalo stresno, a posebno ako se pakira za bolnicu, olakšat ćemo vam ovim kratkim popisom stvari koje bi vam mogle zatrebati.

 
Ponesite odjeću u kojoj ćete izići iz bolnice. Pri tom imajte na umu da trbuh ostane napuhnut i par dana nakon poroda, a samo su rijetke žene koje nakon poroda izgledaju identično kao prije trudnoće. Zato neka odjeća u kojoj ćete napustiti bolnicu bude udobna, možda omiljena trudnička haljina ili neki drugi sličan komad odjeće. Ne zaboravite grudnjak za dojenje.
 
Pripremite i odjeću u kojoj će dijete izići iz bolnice. Za vrijeme boravka u bolnici ne treba vam ništa od odjeće za dijete, jer je obučeno u "bolničku" odjeću. Također vam ne trebaju ni bočice, jer će ga tamo nahraniti za slučaj da vi ne možete ili nemate mlijeka. 
 
Najbolje je imati spavaćicu za dojenje koja ima preklop na prsima kako bi vam olakšala. Čak i ako nemate svoju spavaćicu, u bolnici će se pobrinuti da dobijete njihovu, a svako jutro će sestre donijeti čistu. Nakon poroda neke žene obilno krvare pa računajte s tim da ćete se možda morati i više puta presvlačiti.
 
Za boravak uzmite jednokratne gaćice baš za tu svrhu koje su mekane tako da vam neće iritirati ranu, a i nakon upotrebe ih jednostavno bacite. Ponesite i jastučiće za dojilje. 
 
Ne zaboravite fotoaparat za prvu sliku sa svojom bebom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ako imate dužu kosu ponesite i gumice za kosu, jer će vam biti lakše ako vam je kosa u repu za vrijeme poroda.
 
Papuče i čarape, jer nema ništa gore od hladnih stopala.
 
Ipod s omiljenom glazbom, te neke grickalice i vodu. Neka vam uvijek budu pri ruci. Ako nakon poroda osjetite glad ili slabost, bit će vam drago što ne morate čekati bolnički ručak da je utažite.
 
Ponesite si higijenske potrepštine. Najjednostavnije će vam biti da si kupite mala putna pakiranja omiljenih proizvoda: pasta za zube, četkica za zube, krema za lice, gel za tuširanje, losion za tijelo, antibakterijski gel za ruke i najvažnije wc papir.  
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara