Najbolji doručak - Super zdravi smoothie za cijelu obitelj

Foto: Shutterstock

ZAŠTO izabrati smoothie za doručak? Osim što vam ostavlja slobode za bezbroj kombinacija, pa svatko može pronaći svoj omiljen okus, ovaj napitak može poslužiti kao cjelovit doručak za cijelu obitelj, a spreman je u minuti.

Smoothie od banane i đumbira

Osim što rješava probavne tegobe, đumbir će ugrijati vaš organizam. Jednu bananu, jednu šalicu jogurta, žlicu meda i pola žlice naribanog svježeg đumbira ubacite u blender i uživajte!

Smoothie od naranče

1 naranču, pola šalice jogurta, pola žlice vanilije i 2 žlice smrznutog sirupa od naranče ubacite u blender i miksajte dok se ne sjedini.

Smoothie od zelenog čaja

Zeleni čaj poznat je po svom bogatstvu antioksidansima, stoga je savršeno ispiti prvi već u jutarnjim satima. Skuhajte šalicu zelenog čaja. Borovnice i bananu prelijte sa pola šalice sojinog mlijeka  i miksajte. Na kraju dodajte zeleni čaj i 2 kocke leda.

Smoothie od banane i jagoda

Ovaj smoothie smatra se najpopularniji u svijetu, no klasičnim sastojcima kao što su banana, jagode  nemasni jogurt dodajte i pola šalice soka od naranče.

Ananas smoothie

Osim što je odličan u borbi protiv celulita, ovaj sladoled će utažiti i najveću želju za sladoledom. Jogurt, 5 kocki leda i 2 koluta ananasa miksajte u blenderu dok se ne sjedini.

Marelice i mango u čaši

S obzirom na slatkoću obje vrste voća možete dodati malo limunovog soka u ovaj smoothie. Marelice, mango, nemasno mlijeko ili jogurt, ekstrakt vanilije i kocke leda ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

 

 

Pročitajte više