San u trećem tromjesečju trudnoće: Sve vam smeta i nikako se ne možete namjestiti

Foto: Shutterstock

KAKO završava takozvano medeno doba vaše trudnoće, tj. drugo tromjesečje u kojima se trudnice osjećaju najbolje, tako se narušava i vaš san.

Istraživanja su pokazala da je u trećem tromjesečju trudnoće kvaliteta sna najlošija jer trudnice imaju manje razdoblja dubokoga sna te se mnogo češće bude tijekom noći.

U tom vam razdoblju trbuh postaje jednostavno prevelik da biste se udobno namjestili. Preporučuje se položaj spavanja na lijevom boku i to s jastucima između nogu i iza leđa. Ako vam to ne pomogne, razmislite o spavanju u udobnom naslonjaču jer bi vam, kako vam trbuh sve više raste, moglo postati najudobnije spavati u uspravnom položaju s ispruženim nogama.

Sjećate se kako ste u prvom tromjesečju morali stalno na WC? Taj osjećaj se vratio jer rastuća beba pritišće vaš mjehur. Broj noćnih posjeta zahodu možete smanjiti tako smanjite unos tekućine kasno poslijepodne i navečer.

Osim navedenih razloga, budnima bi vas mogli držati i žgaravica te grčevi u nogama, kao i vaš nerođeni mališan koji je odlučio da je upravo noć idealno doba za sat unutarmaternične tjelovježbe.

Pročitajte više