Šarena i osvježavajuća hrana za vaše najmlađe

Foto: Shutterstock

LJETNE vrućine većinu mama prisile da potraže neke zdrave i brzinske alternative kuhanim obrocima. Danas vam donosimo ideje kako da poslužite svojim mališanima zabavnu i osvježavajuću hranu bez da puno vremena provedete u kuhinji!

Bobičasto voće

Ako je dijete premaleno za samostalno žvakanje voće usitnite ili tek stisnite kako bi zgnječili bobicu i djetetu olakšali hranjenje. Sve vrste bobičastog voća odlične su za vaše i djetetovo zdravlje.

Lubenica

Osim pirea od lubenice koji možete smrznuti i poslužiti ukućanima kao ukusan sladoled ili tek dobro ohlađeno kao smoothie, možete pripremiti i juhu od lubenice. Zapravo je vrlo jednostavno, pire od lubenice neka bude malo rjeđi i poslužite ga u šarenim zdjelicama uz žlicu. Bit će ovo najbolja juha koju su klinci probali.

Zdravi sladoledi

Sve vrste voća možete miksati, uz dodatak malo meda, kokosa ili cimeta i smrznuti u sladolede na štapiću. Ako ste ljubitelji kremastih sladoleda, miksajte bananu koju nije potrebno dodatno zasladiti.

Povrće

Mrkvu, tikvice, krastavce ili celer nasjeckajte na dugačke trakice i poslužite uz umake umjesto tjestenine ili kao laganu večeru uz umak od rajčice ili jogurta.

Pročitajte više