Foto: Shutterstock
AVOKADO je sve popularnija namirnica, pogotovo u dječjim kašicama jer ne izaziva alergijske reakcije i ne zahtijeva termičku obradu čak ni u samim početcima dohrane. U kombinaciji s kokosovim mlijekom osigurat će vam neodovoljivo kremast i ukusan sladoled.
Sastojci:
2 avokada
500 ml punomasnog kokosovog mlijeka
1 žlica limunovog soka
3 žlice meda ili rižinog slada
Priprema:
Mikserom izradite kokosovo mlijeko (vodeni dio odvojite) sa sokom od limuna i medom ili rižinim sirupom.
Avokado očistite i usitnite u pire u blenderu.
Potom ga laganom kuhačom umiješajte u kokosovo mlijeko i stavite u zamrzivač.
Slatkoća i kremoznost kokosovog mlijeka učinit će ovaj sladoled kremastijim i ukusnijim, a okus avokada i dalje će biti prisutan.
Pokrijte posudu u kojoj smrzavate sladoled kako se na njega ne bi ulovili kristalići leda i uživajte već nakon dva sata.