Stvari koje već sada možete pripremiti za sljedeću školsku godinu

Foto: Shutterstock
 
IAKO je tek sredina ljetnih praznika, to ne znači da već sada neke sitnice ne možete pripremiti za polazak u školu i tako izbjeći gužvu i nervozu u danima netom prije početka nastave. 
 
Raspored spavanja
 
Iako djeca ljeti vole ostajati duže budni i kasnije se buditi, ne dopustite da ta rutina ode u sasvim suprotnu krajnost. U tjedan dana dijete će se teško priviknuti na rano buđenje i raniji odlazak na spavanje, stoga tijekom cijelog ljeta povremeno, kada primijetite da je djetetov raspored spavanja suviše narušen, vratite sve na staru rutinu i neka dijete barem tjedan dana ide ranije spavati. 
 
Ploča s obvezama
 
Kalendar na kojem ste označiti početak školske godine dobro će doći i vama i djetetu. Dijete može odbrojavati koliko mu je još slobodnih dana preostalo, a vi možete zabilježiti datume do kojih planirate kupiti školsku torbu, bilježnice ili kada idete na ljetovanje.
 
Očistite djetetov radni stol
 
Pritom ne mislimo na brisanje prašine, već rješavanje bespotrebnog. Puknute bojice, poderana pernica ili stara bojanka nešto je što vas bespotrebno zauzima prostor. Djetetove knjige i bilježnice složite i ako mu ne zatrebaju u prva dva tjedna kada počne nastava, možete ih preseliti u podrum. 
 
Djetetov ormar
 
Djeca brzo rastu, pa sigurno u ormaru možete pronaći stvari koje dijete više nikada neće odjenuti. Presložite garderobu, odvojite bespotrebno i donirajte ili spremite negdje gdje vam neće smetati. 
 
Školska torba
 
Provjerite je li djetetova torba možda poderana ili ju treba samo oprati. Nakon pranja ju stavite u vrećicu i u ormar te će tako čista dočekati početak školske godine.

Pročitajte više