Aktivnosti uz koje će dan kod kuće biti najzabavnija stvar na svijetu

Foto: 123rf/

SVAKI roditelj zna koliko truda i mašte treba da bi klinci uživali u toplini vlastita doma a da pritom ne naprave potpuni kaos ili ne vise za ekranima.

Donosimo vam zato ideje kako boravak u kući učiniti zanimljivim.

Pronalaženje stvari

Odredite jednu stvar, na primjer crvenu lopticu, koju jedan od članova obitelji sakrije. Tko je prvi pronađe, sljedeći ima pravo sakriti lopticu.

Plesni nastup

Pustite omiljenu djetetovu glazbu i plešite kao da ne postoji sutra.

Neka dijete izmisli svoju priču

Nekoliko praznih listova i mašta i vrlo brzo će nastati djetetova prva knjiga. Kada je priča ispisana, neka dijete knjigu i ilustrira.

Zajedničko stvaranje umjetničkih djela

Potaknite djecu da se likovno izraze. Osim klasičnih flomastera, tempera ili vodenih boja poslužite se i ljepilom, sirovom tjesteninom ili gumbićima, za efektniji dojam.

Napravite predstavu od djetetove omiljene slikovnice

Malo mašte i truda i svi ćete se dobro nasmijati. Improvizirajte maske od starih stvari iz ormara koje ne nosite i neka predstava započne.

Izrada puzzli

Zanimljivije od slaganja puzzli svakako je stvaranje istih. Neka dijete nacrta nešto po svojoj želji i potom mu to pomognite izrezati u oblik puzzli. Ako je dijete premaleno, možete izrezati crtež na tanje trake, pa će i slaganje biti jednostavnije.

Borbe s ''legićima''

Sjećate se onih ''legića'' koje nikada niste složili do kraja, jer je djetetu bilo preteško, a vama se nije dalo? E pa sada je vrijeme za završiti ih!

Uslikajte lijepu obiteljsku fotografiju

Pronađite sliku staru nekoliko godina na kojoj se nalazite svi i uslikajte identičnu. Pokušajte se jednako odjenuti pa će biti vrlo zanimljivo uspoređivati što se sve promijenilo u nekoliko godina.

Dozvolite djetetu da fotografira

Iako će slike biti mutne i neprepoznatljive, dijete će vjerojatno biti poprilično ponosno na sebe, a vi ćete se nasmijati.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz zabavu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: zabava.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više